PORTRON PORTRON LOPEZ i MARCEAU 8. aprila u Svilajncu

10:45

Udruženje građana Rođen negde dole posle zimskog sna izlazi na sunce i nastavlja svoju aktivnost predstavljanja svetskih d.i.y. bendova svilajnačkoj rokenrol publici. Svilajnac će imati zadovoljstvo da nakon Vagina Town iz Nanta (koji su učestvovali na manifestaciji Svetski dan muzike, juna 2015. godine) ugosti još jedan bend i jedan muzički projekat koji nam stižu iz Francuske. U okviru evropske turneje koja će obuhvatati i ex-yu države, 8. aprila u Lobi bar-u, sviraće trojka iz Pariza  Portron Portron Lopez i solo projekat gitariste istog benda (Marceau). Lokalna podrška je komik rok bend BrainseekersPočetak dešavanja najavljen je za 21 h, a ulaz je donacija (preporučeno 200 din).


Bend Portron Portron Lopez osnovali su 2011. godine braća Marceau i Valentin zajedno sa njihovim najboljim prijateljem Lukasom. Prvu autorsku pesmu napravili su sasvim slučajno, na probi, a ona se kasnije pojavila na prvom CD-u. Njihova muzika je izbalansiran miks garažnog roka, psihodeličnog transa, te afro-karipskih ritmova. 



Marceau je solo projekat gitariste benda Portron Portron Lopez. Inspirisan misisipi-delta bluzom, svirajući autentičnu cigarbox gitaru, spajajući tradicionalno sa modernim, interpretirajući ga na nov, savremen način – Marceau gospodari stilom koji su proslavile veličine ovog žanra. Za njega, bluz poezija govori o sreći, patnji, isto tako i o čežnji, rastancima, očekivanjima i ličnim padovima. Do sada je objavio jedan CD.
Udruženje građana Rođen negde dole traga za kreativcima, individualcima, umetnicima, ali i ljubiteljima kulture i umetnosti... Traže se ljudi koji bi svoje ideje realizovali kroz projekte sa kojima mogu da konkurišu na svim zvaničnim konkursima, kod fondacija ili drugih sponzora i donatora, koristeći pravni oblik Udruženja kao potporu, a sve sa ciljem da se unapredi kulturna ponuda na teritoriji opštine Svilajnac.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »