Pogledajte "Kad setim se nje" – prvi spot mladog benda Rock u ponoć

23:03

Najmlađi hard-rock bend na ovim prostorima Rock u ponoć objavio je ovih dana svoj prvi video spot za pesmu "Kad setim se nje". Audio singl za ovu rock baladu je objavljen pre nekoliko meseci, a sada je izašao u video formatu, kao najava albuma prvenca. Pesma je autobiografska, govori o tragičnom gubitku i večitom sećanju na voljenu devojku. Ta osećanja su članovi benda veoma lepo dočarali svojim suptilnim muziciranjem. U toku su pripreme za drugi video spot za pesmu "Marija".



Bend Rok u ponoć je osnovan 2010 godine. Svi članovi su iz Bajine Bašte. Prve nastupe imaju tokom 2011. godine, u Domu omladine u B. Bašti, i po lokalnim kafićima. Tada sviraju, uglavnom, ex-yu muziku, žanr – rok ka hard roku. U leto 2012. sviraju na Most fest-u u Bašti kao predgrupa Kerberu, i od tada počinju da sviraju po klubovima i raznim manifestacijama širom Srbije i Republike Srpske. Nastupaju kao predgrupa velikanima naše scene kao što su: Riblja čorba, YU grupa, Galija, Van Gogh, Plavi orkestar… Krajem 2013. iz grupe odlazi dotadašnji bubnjar (koji je imao isto godina kao i ostatak benda – 13), a dolazi znatno iskusniji Dejan Adžić, dotadašnji bubnjar punk sastava Bušmani. Od tada bend počinje, pored cover svirki, da pravi i svoje pesme.

Na RTS-ovom Bunt rock masters-u kvalifikovali su se među deset bendova (od 237) u finale, kao najmlađi sastav. Plan je da u toku 2016. godine pripreme i snime kompletan album. Trenutno imaju snimljenih 6 pesama, od kojih su numere "Kad setim se nje", "Voda vatra" i "Volim te" bile na hitu Dvestadvojke, i hit dana na raznim lokalnim radio stanicama.

Muziku, tekstove i aranžmane za svoje pesme rade sami. Pesme su, uglavnom, sa ljubavnim tekstovima, a muzika je jačeg gitarskog rifa, čvršća sa dosta solaža.Trude se da gaje klasični hard-rock zvuk, a takva im je i scenska postavka.

Članovi benda su: Aleksandar Đunisijević (16 godina) – solo gitara i prateći vokal, Luka Kunčak (16 godina) – glavni vokal, Isidor Karadarević (16 godina) – ritam gitara i prateći vokal, Dejan Adžić (39 godina) – bubnjevi, Jovan Đorđević (16 godina) – bass.

Foto: facebook.com/rokuponoc
Izvor: Rockomotiva

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »