BLUES REZERVATA: U paketu album "Evo ti ritam!" i video singl "Bez dinara u džepu"

13:31

Nakon promo video singla "Pun", Blues Rezervata iz sve snage kreće u kampanju predstavljanja drugog studijskog izdanja "Evo ti ritam!", praćenog novim video klipom urađenim za pesmu "Bez dinara u džepu".
Izvor: Rockomotiva

Tri godine nakon izvrsno ocenjenog debitantskog ostvarenja "Kamen, duša, žica" (Slušaj najglasnije), iz zvučne radionice kruševačkog garažnog bluz-rok trija Blues Rezervata stiže novo dugosvirajuće izdanje. Na albumu "Evo ti ritam!" (sada pod okriljem Take It Or Leave It Records) je osam kompozicija snimljenih u sopstvenoj režiji u Reservation Power studiju u Kruševcu. 

Za razliku od alter uticaja koji se osećaju na prvencu, pred slušaocima je sada punokrvni rokenrol album, konkretnije odsviran i sa znatno direktnijim tekstovima, što dodatno pojačava minimalistička produkcija Nemanje Vidojevića, bubnjara grupe.

"Evo ti ritam!" je na kompakt disku, kao i na svim relevantnim digitalnim platformama, objavio najstariji srpski nezavisni izdavač, Take It Or Leave It Records iz Beograda. Autor dizajna omota za disk je poznati rok muzičar Saša Ognjanović (Scarps, Katabazija, Yoda Ben Hur).




Novi video singl

Album je sniman tokom čitave 2015. godine, a nakon singla "Pun", koji je najavio izdanje, stiže nam i prvi oficijelni video grupe, za pesmu "Bez dinara u džepu", koji je režirao Vladica Radojević, pevač i gitarista benda, a snimio i montirao Davor Ristić, uz asistenciju Slobodana Todorovića.



 U osam numera sa "Evo ti ritam!" ostvarenja potrudili smo se da naši zvučni i tekstualni hici budu maksimalno precizni, što jedva čekamo da pokažemo i na binama širom regiona. Iako su nastajale dugo vremena, za snimanje ovih pesama bila nam je potrebna stvaralačka sloboda za koju smo tek sada uspeli da se izborimo, kao i pravi trenutak. Ovo je vreme velikih smutnji, vreme za borbu, o čemu pevaju sve pesme na albumu. Pritom, težimo da se u toj borbi nikad ne zaboravi na ljudskost, na to da se na kraju tunela uvek nalazi svetlo  poručuje Vladica Radojević.

Koncertna promocija u Zamajcu

Prvu koncertnu promociju sastav će imati već 25. marta ove godine u kruševačkom klubu Zamajac, gde će odsvirati kompletan materijal sa novog albuma, a uz najbolje pesme sa prvog izdanja set lista će sadržati i nekoliko potpuno novih kompozicija.

Na kraju da dodamo i to da je isti diskograf i album prvenac Blues Rezervata, kultni "Kamen, duša, žica" takođe postavio na digitalne servere, tako da je pod svoje okrilje smestio kompletan dosadašnji diskografski opus benda. Album možete pronaći na sledećim servisima:

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »