Radašin's not dead!

20:30
Ako nam je ekonomija krhka, pravni poredak nestabilan, a Drina i dalje kriva - Radoš je naša ruka spasa i ispravljač svega što se ispraviti (ne)može! 

Već par godina zemljinom kuglom kolaju priče da indijska serija "Mala nevesta" nema konkurenciju po broju snimljenih epizoda. Priznajem, nisam nikad dovodio u sumnju istinitost ovih informacija, jer ko je još naivan da u vremenu besomučne tabloidizacije javnog mnjenja preispituje (ne)proverene glasine? Nastavio bih da živim po nametnutim pravilima apatične svakodnevice sa bolom u predelu međunožja, koji se uvek aktivira kada se pokrenu teme vezane za kultnu indijsku sapunicu, da me nije emotivno potresla izjava počasnog člana svih srpskih domova - Radoša Bajića (a.k.a Radašin Raković iz Petlovca) i bacila u duboke kontemplacije o ličnom, a i kolektivnom nacionalnom identitetu! Naime, veseli brkica sa "šeširem", donžuanskom gestikulacijom i prijateljskim nastrojenjima ka DS-u je konačno izašao iz svojih tamnih odaja (u koje se samozarobio nakon neuspelog dokazivanja samopredložene teze da su dugobradi pripadnici armije Dragoljuba Mihajlovića u Drugom svetskom ratu bili prava nevinašcad) i oglasio se izjavom da je iz ponora njegove, ne baš preterano mračne duše, poput feniksa iz pepela, vaskrsla genetski nasledna osobina koja vekovima krasi naš narod - SRPSKI INAT! 

I tako... dok mi prosečni Srbi čekamo: ulazak u Evropsku uniju, da migranti nađu sigurnije utočište u vidu zapadno-evropskih zemalja, da se završi Farma 6, da padne aktuelna vlada... najbolji, najsmeliji, najmudriji (i sve ono pozitivno u superlativu) među nama, srpski vitez Radoš Bajić je rešio da ništa ne prepušta slučaju i da uzme stvar u svoje ruke! Naoružan neustrašivošću i neumoljivošću, viteškom plemenitošću, domaćinskom samouverenošću i još ponekim osobinama pokupljenim od najpoznatijeg Servantesovog lika, tvrdoglav je u nameri da ne poklekne pred zlim jezicima i da stane na crtu celom svetu koji se okomio na naš napaćeni narod, i da, na pravdi Boga, po drugi put pokuša da dokaže da se Srbija umirit' ne može dok njegovo autorsko čeljade - "Selo gori, a baba se češlja" ne sedne za vrat glasnogovornicima najveće svetske teorije zavere skrivene iza imena "Mala nevesta"! Odlučan da istraje u sopstvenim namerama, ponovo je trgao iz višegodišnje hibernacije likove: Radašina, Milašina, sina Dragana i ostalih stanovnika Petlovca, koji važe za najverodostojniji portret prosečnog srpskog seljaka zarobljenog u čeljustima surovog kapitalističkog sveta! Osvetnički duh velikosrpskog mučenika Radoša Bajića ne jenjava i neće ustuknuti dok se ne razori i zauvek ne izbriše sa lica zemlje mit o beskonačnosti emitovanja Male neveste, dok se ne zadovolji kosmička pravda, dok se jednom za svagda ne odbrani srpski nacionalni ponos čija je reputacija decenijama ugrožena od raznoraznog belosvetskog zverinja!
Ako nam je ekonomija krhka, pravni poredak nestabilan, a Drina i dalje kriva - Radoš je naša ruka spasa i ispravljač svega što se ispraviti (ne)može! 

Ako ste danima beznadežni, letargični i depresivni i zapadate u teška psihička oboljenja... strpite se još malo! Naš narod kaže:"Strpljen spašen", a samo spašen će moći da dočeka Radašina kada se kroz koji mesec, nakon duže pauze, ponovo pojavi u vašem toplom domu!

S verom u Radoša, za rejting i dugovečnost emitovanja! Mala nevesto, čuvaj se jer je Radoš odavno afirmativno odgovorio na Hamletovo pitanje! 

Dragašević Nikola


Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »