CEPENI ĆUNCI: Svirka u Beogradu povodom dvadeset pet godina postojanja

18:35
U subotu, 2. aprila 2016. godine, ladovički pank-rok bend Cepeni ćunci održaće koncert u beogradskom klubu Drum. Povod za svirku je impresivnih dvadeset pet godina postojanja ovog, slobodno možemo reći, kultnog benda. Jubilej će kao gosti uveličati bendovi Ukratko Štef (Pančevo) i The Commandos (Smederevska Palanka). Koncert bi trebalo da počene negde oko 22 časa, a za atmosferu pre, između i posle svirke pomenutih bendova, biće zadužen DJ Streetshank. Ulaz na događaj je 250 dinara.
 foto: Jovan Mihajlović – Helly Cherry Webzine

Cepeni ćunci su pank-rok bend iz sela Ladovica, koje se nalazi u opštini Vlasotince. Nastali su 1991. godine. Od samih početaka sviraju kalifornijski pank-rok, najviše pod uticajem Bad Religion, mada se u pojedinim pesmama oseća jak uticaj strit panka. Nakon nekoliko demo snimaka, godina rada i gomile koncerata na jugu Srbije, 1997. snimaju debi album "Bugarska politika". Nakon četiri godine izdaju album "U poslednjem trenutku", na kome se oseća blag zaokret ka garaž-rok i oi-pank zvuku. Od tad nastaje diskografska pauza koja traje do danas, iako bend nikad nije prestajao sa koncertnim aktivnostima, osim kad bi ih višemesečne radne obaveze sprečavale u tome.

Njihovi tekstovi govore o politici, teškom radu, ljubavi, fudbalu i brojnim socijalnim temama. Godine 2006. u svom rodnom mestu pokreću festival Pivski, koji je do sada doveo neka od najvećih imena srpske muzičke scene, poput bendova Ritam nereda, Samostalni referenti, Bjesovi, Zbogom Brus Li itd. Cepeni ćunci su posebno efektni na "živim" nastupima gde publiku ostavljaju publiku bez daha energijom i iskrenošću. Zbog toga imaju čvrstu bazu fanova, posebno na jugoistoku Srbije, gde su njihove pesme bukvalno himne. U toku je spremanje materijala za treći album, za koji je već urađeno nekoliko demo snimaka. Cepeni ćunci su promenili mnogo postava, a trenutno u bendu sviraju: Milan Ignjatović Miša (gitara i glavni vokal), Saša Stamenković Nesta (bas gitara i prateći vokal) i Oliver Blagojević Oki (bubanj i vokal).

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »