Hrana koja je bljuc

10:55

Otvoriš novine, mislim, upališ komp i odeš na najčitaniji ''jelovnik'' u Srbiji i šta vidiš? Neko bi rekao ništa, neko svašta, a neko ne bi rekao ništa jer nema tu bolesnu naviku da guta sve što mu se servira. Mi što ''gutamo'' moramo ponekad i da se zagrcnemo od količine unetih gluposti. I opet čitamo i opet jedemo i na 38 stepeni, mi opet jedemo i lagano se gojimo, a da toga nismo ni svesni. Glavni kuvari postaju sve bogatiji, a ljudi sve deblji i gluplji. 
Vesti iz politike su uglavnom iste, samo zavisi koji kuvar piše recept. Razlikuje se samo akcenat kao glavni sastojak, redosled reči u rečenici, odnosno šta se prvo kuva, a šta pak ide na kraju i naravno, način na koji se servira. Svakako jedemo ono što počinje sa slovom ''G'' a završava se na ''ovna'', svi do jednog i čak smo na to navikli. 

Sport kao sport. Nema greške, to je slatkiš koji svi vole. Mnogo kombinacija ukusa, ali skoro uvek isti užitak. Sportski kuvari su najomiljeniji u društvu jer nam donose istinsku sreću u obliku najukusnije čokolade.

Stigli smo do zabave. Z A B A V A!!! Interesantno je šta danas ljude zabavlja... Ko je ''srušio'' instagram, kako zapravo neko izgleda bez photo-shop-a, sa kim se zabavljaju deca poznatih i šta ima novo u porodici Kardašijan. Dok sve to čitamo, jaaaako se zabavljamo! Kad biste sad mogli da mi vidite osmeh na licu dok prolazim kroz zabavu na ''Bljucu'' i skupljam materijal za ovaj tekst, shvatili biste o čemu pričam! Nikada više otpadaka ne pojedemo nego kad dozvolimo sebi da rovarimo po najvećoj deponiji današnjeg vremena.

Kultura dosad nikog nije pošteno nahranila, barem ne u Srbiji. Ona ume da zasiti naš duh ali od toga nažalost ne može da se živi. Kuvari kulture prelaze u estradne kuvare gde zapravo ima neizmerno više gostiju. To je tužno, ali istinito. 

Šta je na kraju bitno? Ne mora da ti bude ukusno ono što većina jede. Ti za početak budi samo degustator, tako ćeš najbolje pronaći svoj ukus. 

Irena Jankov


Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »