ABOP: Divlja misaona žurka

11:49

ABOP – "ABOP"
Released: 16. 4. 2016.
Label: PDV Records
Genre: Post-disco / psychedelic / krautrock revival
Review: Desya Lovorov




Da li imate viziju kako bi izgledala žurka na kraju sveta? Razrušeni gradovi, kuće, sve spaljeno, sem jednog kluba koji je nekim slučajem ostao na mestu, sa netaknutom elektrikom, rasvetom i opremom. Malo verovatno, ali upregnite malo maštu, pobogu. I sve bi bilo u redu da stvarno nije kraj sveta, on se bliži, sudar svetova, kometa, dolazak nekog božanskog entiteta  birajte. Da ne propadne skroz žurka, odlučite da malobrojnim preživelima pustite nešto za after i uz ograničene zalihe alkohola koji i nije nešto, niti "radi", vi pustite odlični elektro / kraut / disco zajebancija zvanu ABOP

Da je 'after' često bolji od same žurke, to potvrđuje i ime benda. Uz samo 4 numere na ovom debi albumu, muzičari prisutni u nekoliko poznatijih hrvatskih bendova su opravili vrhunsku atmosferu otuđenog đuskanja u atmosferi koja se prethodno pregrejala. Vrhunski rad ritam-mašine i božanstveni repetativni synthovi, kao i omaž svim važnijim elektronskim žanrovima od sedamdesetih pa naovamo - u psihodeličnom pakovanju je apsolutni pogodak i izgovor da da unapredite kvalitet muzike na nekoj žurci (kakav kurac Getta). U polučasovnom post-lumpovanju, ABOP zvuči vrhunski i u skladu sa retro-talasnim postulatima elektronske muzike, koji sve više i više uzimaju primat. A i red bi bio, jer ove nove "muzičke" forme nemaju apsolutno nikakvog smisla. U svakom slučaju, ovo nije dosadnjikavi tehno ili neki bljutavi pop (barem većina zvuči tako neinspirativno i pravi od ljudi idiote), već numere koje su izrazito plesne, tu su modulacije, dinamični elementi i ekstremno zarazan ritam. 

Zaista ne znam šta više da kažem, sem, ukoliko ste ikakavljubitelj elektronske muzike koja ide malo dalje od uobičajenog (zapravo, ide u neslućene visine) i pridodaje na virtuoznosti, poslušajte ABOP, nećete se pokajati. I normalno, "pokvarite" koju žurku za moju dušu i provedite se kao carevi (makar to bilo u sopstvenoj sobi). Neka to bude prava, divlja misaona žurka.



Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »