Poznati finalisti drugog "Bunt rok festivala"

13:39


U subotu, 18. juna od 22 časa, biće emitovana finalna emisija drugog po redu Bunt rok festivala, posvećenog novim i neafirmisanim bendovima iz Srbije.

Ove godine prijavilo se čak 180 bendova, dok je njih 24 odabrano za kvalifikacione emisije koje su se prikazivale tokom aprila i maja. U finale je prošlo jedanaest bendova, devet prema mišljenju stručnog žirija (Irvas, Degeneza i White City Massive iz Beograda, Empathy Soul Project iz Zrenjanina, Microwave iz Vršca, Aeleback iz Užica, Sprž iz Šapca, Velar iz Novog Sada, Larska iz Kragujevca), a dva su prošla zahvaljujući glasovima publike (Doručak na travi iz Beograda i The Slack iz Valjeva).

U revijalnom delu emisije nastupiće tri najbolje plasirana benda sa prošlogodišnjeg festivala: Dingospo Dali, Kora i Vrane Kamene.

Žiri je ove godine stalan i čine ga dve grupe: žiri muzičara i žiri muzičkih urednika RTS-a. U žiriju muzičara su Maja Cvetković (E-Play), Jovan Matić (Del Arno Bend), Nenad Pejović (Kanda, Kodža i Nebojša) i Lav Bratuša (Darkvud Dab). Žiri urednika RTS-a su činili: Dragan Ilić (odgovorni urednik muzičke redakcije RTS-a), Marko Novaković (filmski i TV reditelj i odgovorni urednik dramskog i serijskog programa RTS-a), Dobroslav Predić (muzički urednik RTS-a) i Uroš Marković (producent i muzički urednik RTS-a).

Bunt rok festival prvi je televizijski rok festival čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Festival predstavlja logičan sled dugogodišnjeg postojanja rok emisije "Bunt".

Autor emisije je Branka Glavonjić, novinari: Milica Marković i Sonja Kovačev, a reditelj Miodrag Kolarić.

Izvor (Blic)

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »