Književni portret Vase Radovanovića

17:21

Juče, 10. februara, pesnik, muzičar i naš kolega fanzinaš, Vasa Radovanović, proslavio je pedeset peti rođendan. Ovom prilikom, podsetićemo se nedavno održane književne večeri koju je upriličilo Društvo književnika Beograda u prostorijama biblioteke "Milutin Bojić", gde je Vasa predstavio presek poetskih radova iz duge i bogate pesničke delatnosti.
Pisani i foto izveštaj možete pogledati na ovom linku, a snimak cele večeri nalazi se na videu ispod:



Vasa Radovanović (rođen 1961. u Beogradu) srpski je pisac i muzičar. Član je Udruženja književnika Srbije. Prevođen na engleski, francuski, japanski, turski, nemački i ruski jezik. Piše ljubavnu, socijalnu i poeziju za decu. Od 2013. uređuje časopis "Književne verikale". Već ravno tri decenije radi fanzin "Oprem dobro", koji je do sada izašao u impresivnih 86 brojeva. Pored toga, frontmen je rok grupe "Grešnici", sa kojima je snimio tri albuma i nekoliko singlova. Autor je knjiga:

- "Blesav grad" (1988)
- "Boemska priča" (1993)
- "Boja, miris, zvuk" (1999)
- "Krik sebra" (2004)
- "Kap bistre vode" (2009)


Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »

2 коментара

Write коментара
30. април 2016. 11:10 delete

Vasa je sjajni tehnicki urednik na Sc CRnjanski i pesnik velikog kova i lepe pisane reci.Zna da osmisli svaki trenutak sreće i da ulepša muzičku stvarnost,sa grupom Grešnici!

Reply
avatar