Fijuk – sajam malih izdavača 29. januara u beogradskom Centru urbane kulture

11:09
Mali izdavači vas pozivaju u CUK "Imago" na prijatno druženje, 29. januara od 17 h, u Dečanskoj 14. Najveći broj izlagača do sada; strip radionica s Wostokom; izložba Miroslava Lazendića; u Fijuk bioskopu – Undergrad; sito štampa uživo na tekstilu – Greed Graphic... Za dobru atmosferu zadužen je muzički deo u oviru koga će nastupiti: Bitef Smrti, Ex Miša i Mr Caki. Ulaz  na sajam je 150 dinara, a uz plaćen ulaz dobijate poklon po izboru sa Fijukovog štanda posebno postavljenog za tu priliku.

Koncerti:

BITEF SMRTI – Audio-video projekat subotičkih autora Predraga Vitnera aka Dr Fuzz i Petra Mitrića nastao u periodu od 2013. do 2015. godine. Kompletan audio materijal je proizvod dugogodišnjeg komponovanja, sviranja, prikupljanja, sečenja, lepljenja, sastavljanja i moduliranja raznih zvučnih zapisa sa analognih nosača zvuka Dr Fuzz-a u periodu od sredine 80-ih do danas. U saradnji sa Petrom Mitrićem sastavljen je video zapis uz koji zajedno nastupaju uživo pod nazivom BITEF SMRTI koristeći analogne instrumente, magnetofonske trake, radio aparate i modulatore zvuka.
Ex>Misha – Lo-fi elektronski kantautor čija muzika je trusno područje susreta raznih žanrova. Stari one man band, pre nego što je takav koncept postao nešto što ne izaziva čuđenje, zabavlja svojom spontanošću dok živahno isporučuje produkte iz svoje muzičke laboratorije, digitalno grube, a opet, emocijama bremenite. Aktivan od 1997. godine kao Misha, 2006. dodaje prefiks “Ex>” i aktivira se u javnosti (pored učešća u drugim bendovima i projektima). Ovih dana objavljuje svoje deseto izdanje, EP “Biće smešno”, i ovaj koncert će biti prilika da se promovišu pesme sa istog. 

Sito štampa uživo:

Greed Graphics – Subotički strip autor Miroslav Lazendić poznatiji kao Dr Gnoj i Greed Graphics prisutan je na domaćoj strip sceni od sredine 90-ih, kada je počela da deluje i subotička strip formacija Entropija.Njegov stil karakterišu intenzivan ritam i jaki kontrasti, na potezu od art bruta do svedene ulične umetnosti. Osim stripa, bavi se i street artom i sito-štamparskom produkcijom.

Fijuk Bioskop 

Undergrad se ovoga puta na Fijuku predstavlja i kroz svoju video produkciju, verovatno najprepoznatljiviju i svakako najplodniju stranu ove družine. Kroz kompilaciju video uradaka iz desetogodišnje produkcije, urednici Marko Tešović i Danilo Stojić predstaviće pažljivo odabran program sastavljen od muzičkih, animiranih, dokumentarnih i ostalih kratkih radova, a biće pojačan sa tri premijere - premijerom muzičkih spotova za novi singl benda Radio Xanax (numere Motorola & Šicer), kao i premijerom spota za numeru Oglav od Lenhart tapes.

Ostalo:

– Strip radionica (Krpelj, Vršac)
Drugi deo stripa po tekstovima članova benda Bitlsti – "Ali volim!" 

– Šivenje uživo
Šivaći stroj, štampane zakrpe, i sitne prepravke odeće na licu mesta. 
Cena – dobrovoljni prilog.
________________________________________________________________________

Spisak izlagača: 

Fijuk 
Rende
LOM
Krpelj
Nauk 
– To bi ti volela print
Asterian 
Omča
Luft


Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »