Wolfram – Music Of The Heathen (recenzija)

21:42
Wolfram – "Music Of The Heathen"
Released 8. 5. 2015.
Label: DIY
Genre: Acid Metal
Review: Dimitrije Beljanski
Članovi benda Wolfram izuzetno se trude da zvuči svetski, da nemaju veze sa našim podnebljem, da traže svoje puteve - i to im ide odlično. 
Samoproklamovani pioniri “acid metala” se usuđuju ići dalje nego ijedan bend sa domaće scene. Muzika im je nesvakidašnja, inspirativna, raznovrsna, i pre svega u stalnom pokretu ka napretku. Ko ih prati uživo, zna da se konstantno menjaju, da isprobavaju nove ideje, nove koncepte. Sa početnog trija su se proširili na petorku (bubanj, bas, dve gitare, muški i ženski vokal). Frontmen je takođe na sebe preuzeo ulogu i gitariste i klavijaturiste, tj. zadužen je za semplove, i ma koliko to zvučalo nemoguće, on sve to postiže i na svirkama. Samu muziku je teško opisati, jer ima dosta i psihodelije, raznih post-rok-metal momenata, stonerskih rifova koji melju, kao i dosta elektronike koja daje posebnu crtu. Da je u pitanju bend koji veoma profesionalno pristupa svom radu, vidimo i preko (za sad) dva snimljena spota, za pesme “Babel i “A Different Kind of Sleep”, koji su urađeni veoma posvećeno, i van bilo kog okvira domaće video produkcije. 

Jedina zamerka koju imam za album jeste produkcija, koja iako je prilično dobro odrađena, i dalje ne pokazuje sav sjaj koji oni mogu da isporuče uživo. Što se tiče tekstova, mrzim kad domaći bendovi pevaju na engleskom, ali što se tiče Wolframa, svojom muzikom i stavom me razoružavaju svakog argumenta. Album dugo traje, skoro sat vremena, a sadrži samo devet pesama, i definitivno traži vreme da mu se slušalac posveti, ali jednom kada se zakačite za njih, nikada se više nećete pustiti. Neki ljudi kažu da Consecration zvuči kosmički, a ja ću samo reći, dokle su Consi stigli, odatle Wolfram kreće.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »