Leteći Cirkus Zvonka Džordana – Puno pozdrava iz septičke banje (recenzija)

20:51

Leteći Cirkus Zvonka Džordana – "Puno pozdrava iz septičke banje"

Released 31. 08. 2015.
Label: DIY
Genre: Punk / Rock / Ska
Review: Arturo Bandini
Ako ste voleli Sepsu, W.I.N.K, a potom i Sukob Interesa, ne sumnjam da ćete zgotiviti i Leteći Cirkus Zvonka Džordana. Ekipa iz pomenutih bendova ima novi projekat! Tačnije, frontmen pomenutih sastava Vladimir Čiča!
U saradnji sa ljudima iz pomenutih projekata, kao i sa muzičarima koji već imaju svoje matične bendove, Čiča je snimio rok operu od osamnaest pesama pod naslovom "Puno pozdrava iz septičke jame". Pesme se stilski ne razlikuju mnogo od onoga što je radio na ostalim projektima, ali ima inovacija. Reč je o melodičnom punk-rock zvuku sa uplivima ska, pa čak i pop deonica. Ima momenata gde se mogu čuti primese gudača u nešto nežnijoj matrici, što daje baladičnu atmosferu i moram priznati da me je to najviše iznenadilo.
Na bandcamp profilu (gde je objavljen album) stoji objašnjenje - "Ovo čak i nije bend, tako da niti je osnovan niti će prestati sa radom", ali energija koja dopire sa ovog izdanja je zaista na bendovskom nivou! Verovatno je tome doprinelo višegodišnje scensko iskustvo sa prethodnim bendovima. 

Album je tekstualno oštar, sarkastičan i infantilan. Pljuje se po tezgaroškim bendovima, privatnim fakultetima, posprdava se sa svakodnevicom, drugarima iz benda, pored toga tu su i priče o lošem i bedno plaćenom poslu... Muzički, album je melodičan i energičan, a produkcijski – za pank standarde, perfektan!

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »