Predstavljamo vam bend Jack the Ripper

15:41
Jack The Ripper je bosansko-hercegovački bend čija se muzika može svrstati u varijaciju različitih oblika punk-a. Iako se karakterišu kao punk sastav, zbog raznolikosti muzičkog obrazovanja članova benda, njihova muzika izlazi iz žanrovskih okvira. U njihovim pjesmama mogu se primetiti različiti uticaji kao što su grunge, blues, funk, što na kraju ovaj bend čini originalnim i nadasve jedinstvenim u svom muzičkom okruženju. Upravo iz razloga što je njihova muzika nastajala kao oblik ličnog izražaja, nikad se nisu ograničavali određenim smjerovima. Svoju muziku vide kao vid otpora prema nametnutim životnim normama, te kroz muziku i tekstove nastoje izneti stavove o okruženju u kome žive. 
Nastali su 2005. godine pod prvobitnim imenom Šovinisti, a nakon brojnih personalnih promena, od izvornog sastava ostao je samo vokal Emir Kuduzović (Kuze), koji 2008. okuplja novu postavu sa Jasminom Čobićem (gitara) i Mirzom Imamovićem (bas).

Već naredne godine snimaju prvi autorski album „Rođen si da umreš“, koji je finansiran od strane fanova i prijatelja benda. Tadašnji Šovinisti odradili su desetak koncerata kako bi promovisali novi materijal, a među značajnijim nastupima izdvajaju se oni sa bendovima poput Dubioze Kolektiv i Irine i VI.

Godine 2010. postava biva kompletirana dolaskom bubnjara Amara Osmanovića. Tada se odlučuju i za menjanje imena, te ime Šovinisti biva zamenjeno sa sadašnjim Jack The Ripper. Bend je od tada do današnjih dana imao svega tri koncerta, ali, ove godine je priča počela da dobija i konkretizaciju kroz rad na novom albumu koji bi trebalo da se pojavi početkom 2016. godine. 



Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »