Znak Zvijeri - Balkanska jeres

17:04
Zvijer - "Heretical Balkanian Sabbathism"
Released: 2016.
Label: Samizdat
Genre: Black Metal
Review: Andrej Romić (fanzin NEKRST)


Ako niste toliko upoznati s bendom Zvijer, reću vam toliko da su oni jedan sirov black metal sastav iz Banje Luke, i najbolji način opisivanja njihovog zvuka bi bio neki tradicionalan, žestok crn metal, po mom skromnom mišlenju, možda i najbolji s balkanskih prostora ikad, ALI IKAD. Ni mrvica modernog zvuka nije prisutna. Samo prljav, hrapav, sirov blek metal koji je u ovom slučaju predobro snimljen s dostojnom produkcijom, dobio odlično ime za singl pesmu, ODLIČAN, preodličan omot, prosto prebolestan, koji ježi dlake po celom telu, a tek muzika, e tu vredi spomenuti da ona traje 5 minuta ovaj put, i da je prokleto neopisivo dobra.

Članovi benda Zvijer su dobro poznat Vožd Jovan Pogani u ulozi gitare, više poznat iz sastava kao što su: 1389, Goat Evil i Satan. Na drugu ruku, vokal u sastavu je takođe dobro poznat Knjaz Aleks, iz sastava kao: Purifict, Chains, Odium Malum... Tu je i Infernal K, na bas gitari, i poslednji ali nikako manje bitan, bubnjar Insanus, koga možda znate iz: Kult Perunov ili Ashes You Leave.

Zvijer je jedan bend koji je trenutno jako visoko stavio svoj talenat iliti svoju moć i sve to što može da uradi, i ja mislim, da ako vi stavite svoju letvicu takođe visoko što se tiče očekivanja oko novog materijala kojeg bend sprema, definitivno vam mogu reći, da se kajati NEĆETE! 

Singl je sam po sebi čist dokaz šta će ovaj sastav da uradi TEK u budućnosti, uzimajući u obzir da su sadašnjost kompletno uništili svojom muzikom. Što se tiče očekivanja oko novog materijala, jako sam uzbuđen, možda do sad najviše za jedan sastav ovog žanra. Sirov, varvarski i naravno Balkanski blek metal stiže prema nama, ZVIJER JE OPET U LOVU!!!

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »