M.O.R.T. donosi tmurne utiske sa ceste.

14:48
Sinjski pank-bluz sastav M.O.R.T. objavio je novu pesmu "Na cesti" sa drugog albuma "Tužna kocka" uoči zagrebačkog koncerta 7. oktobra u Tvornici kulture. Posle singlova "Plamen što kriješ" i "Volim", bend je obradovao svoje fanove novim singlom i najavio koncertnu promociju drugog albuma objavljenog u Aprilu za Croatia records.

Fotografija: Nada Malet

Kako je bend izjavio za jedan hrvatski portal: "Pjesma je napisana u momentu tjeskobe negdje na cestama Balkana. Govori o onoj nelijepoj i opasnoj strani konstantnog putovanja. O polusvijetu, zapravo o pravom i realnom svijetu. Svi likovi nabrojeni u pjesmi su likovi koje susrećemo, ali ti likovi smo i mi sami ili ono što bismo mogli postati u ovom prevrtljivom i opasnom svijetu koji punom brzinom vozi ka ludilu. Sam naslov "Na cesti" preuzet je od istoimene knjige Jacka Kerouaca u kojoj i on uzima cestu kao alegoriju za život".

M.O.R.T. je osnovan 2003. godine, poznat je po žestokom zvuku i živim nastupima. Publici se predstavio demo albumom "Vrhunsko dno" koji je objavljen 2013. godine, a nakon pobede na banjalučkom Jelen demo festu, bend snima prvi album "Odjel za žešće" 2014. godine koji otvara vrata velikih regionalnih festivala i izaziva interesovanje šireg publikuma.


Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »