Nikšićki bend Nagual plasirao još jednu numeru, poslušajte "Blind god"

13:09


Nikšićki alt-metal sastav Nagual upravo je objavio novu pjesmu. Ovo je šesti singl benda, a do objavljivanja debi materijala, obećali su još par snimaka. 

Nakon što su prethodno objavljene numere "Myopia", "Prone", "Seven Dens of Sin", „Ka Mate" (odlična obrada maorske “himne života”) i "The Clenched Fist of Tolerance" red je došao na numeru „Blind God". Pjesma je prije više od godinu dana snimljena u studiju „Ultrazvuk", a za njen finalni miks i 'master' zaslužan je autor teksta i muzike Vlado Perišić

On potpisuje i vizual novog singla. Na numeri „Blind God" na 'scream' vokalima gostuje pjevač Gomile neskladaMarko Vukajlović.Svih šest numera benda Nagual možete preslušati na youtube kanalu benda, ali i na platformi bucanpas.com.


Inače, ime Nagual potiče iz folklora srednje i južne Amerike. Nagual tradicionalno označava osobu koja ima moć da pomoću magije poprimi životinjske oblike, pa nije ni čudo što je najčešći prevod ove riječi na engleski jezik „shapeshifter". Danas se u Americi nagual izjednačava sa vračevima i vješcima, a dodatnu mistiku u ovu inače zanimljivu pojavu dao je i pisac Carlos Castaneda. Motiv naguala predstavlja kakofizičku tako i transformaciju duha.

Bend čine:
Vlado Perišić – vokal, gitara
Nemanja Lakićević – gitara
Igor Mijanović – bas
Miloš Mićunović - bubnjevi


Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »