Chill za umiranje u letnje doba

14:29

Summer Deaths – s/t (EP)
Label: Panda Jessus
Released: 27. 8. 2016.
Genre: Downtempo / Chill / Beat / Vaporwave
Review: Desya Lovorov


Veoma mi je drago kad vidim da se mladi ljudi trude da ostave kakav-takav muzički trag u Srbiji, čak i u ovakvom dobu koje je nemilosrdno prema ičemu što nije "popularno" ili u krajnju ruku interesantnije od vašarske muzike (od narodnjaka do panka i hevi metala, svi su isti). 

Mada, tip muzike koje isporučuje Mihajlo pod nazivom Summer Deaths pripada retro talasu downtempo / beat / chill-a iz 90-ih, usudio bih se da ga povežem i sa vaporwave pokretom, koji se drži kao andergraund mikro-žanr već neko vreme. Dakle, letnja smrt je pristigla taman na vreme.

Što se tiče naslovnog EP-a, tu su numere koje u sebi kriju i neke microtonal ideje, što mi se posebno svidelo, a ukoliko neko želi muziku uz koju će da se opusti a manje da razmišlja o potencijalnim slojevima, neće se pokajati ako pusti album na repeat. Melodično, sanjarski, ritmovi su nekako kompleksni, glitchasti, ali je to sve samo deo uživanja. Iskreno se nadam da će ovaj trend mlađih autora da nastavi svojim tempom, bez obzira na žanrovsko opredeljenje - što se mene tiče, ja volim dobre kombinacije i autentične projekte, a Summer Deaths je jedan od onih u koje polažem nadu da na mladima (muzički) svet ostaje.

Pohvalio bih i rešenje omota, koje fantastično izgleda i u skladu sa muzičkim tendencijama prisutnim na EP-u

Proverite i net lejbel Panda Jessus, na kom je izašao ovaj EP, nećete pogrešiti. Takođe, tu su i vizuelne poslastice koje su prethodile izdavanju: numere Pyramids i Glowing.

Uživajte u preostalim danima leta. ;)

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »