Nije sramota ridati uz kultne numere Dobrog Isaka u novom ruhu

22:13

Niš je oduvek imao odlične bendove, a stanje se nije promenilo ni danas. Oni koji prate moj recenzentski rad znaju koliko gotivim pojedine bendove i projekte, koji se trude da taj nivo i održe. Ovom posebnom prilikom, ekstremni andergraund izdavač PMK Records se potrudio da obraduje ljubitelje mračnog post-punk / dark wave zvuka, kompilacijom koja odaje počast jednom prilično kratkovekom, ali kultnom bendu, Dobri Isak

Često ih poredeći sa Joy Division-om, Dobri Isak je ipak ustrajao u sopstvenom viđenju melanholije i sivila svakodnevnice u urbanom okruženju, obračunavajući se sa čudnjikavim lirskim temama, shodno autsajderskoj i beskompromisnoj svirci. Takođe, njihov kultni album "Mi plačemo iza tamnih naočara" je imao veliki odjek u new wave svetu na ovim prostorima, stoga nije čudno koliko je ovaj album važan kao jedan od najboljih new wave ostvarenja u SFRJ.



Nakon raspada, i 30 godina kasnije od izlaska albuma, 15 bendova je okupljeno da prearanžiraju i daju novi smisao Isakovim numerama u obliku kompilacije "I mi plačemo iza tamnih naočara". Ne bih želeo nikoga posebno da pominjem, jer je svaki bend dao 200% od sebe, zaista. Pored bendova sa domaćeg, niškog terena, našli su se Kruševljani, a boga mi i Zagrepčani – dakle, i yugo-nostalgičari mogu biti zadovoljni!

Nemojte biti lenji, pa skočite si na Bandcamp stranicu – doduše, tamo je samo 11 numera za slobodno preslušavanje, dok će disk izaći u septembru tekuće godine, koji će moći da se naruči direktno od izdavača. Ko voli domaću muziku za "mračnjake" i ljubitelje new wave poslastica, tamne naočare na nos i lijte suze uz ove nove-stare klasike!

Desya Lovorov

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »