Izašao novi broj časopisa "Književne vertikale"

15:01


Društvo književnika Beograda objavilo je novi dvobroj časopisa "Književne vertikale". Ovo je 7/8 po redu broj, koji obuhvata vremenski raspon od septembra prošle, pa sve do aprila ove godine. Na impresivnih 180 strana zastupljeni su: kratka proza, poezija, radovi za decu, eseji, književne recenzije, crtice, aforizmi... Što bi se reklo, za svakog ponešto. Časopis izlazi u štampanoj i elektronskoj formi, a besplatno elektronsko izdanje možete preuzeti na ovoj adresi.
Poštovani čitaoci,

Evo nas kod novog broja. Zahvaljujemo Vam se na odzivu i velikom tiražu (oko 1.500 po broju, što elektronskih što štampanih primeraka), kao i književnicima na prilozima. Razumljivo, morali smo izabrati samo manji broj pristiglih radova, u odnosu na obim ovog dvobroja. Želeli smo da održimo onaj kvalitativni književni nivo na koji smo Vas navikli u prethodnim brojevima. Nadamo se da smo u tome uspeli. "Književne vertikale" su postale regionalni časopis, a pored Balkana, na kojem se govori jezik koji svi razumemo, one elektronskim putem stižu u sve krajeve sveta gde žive ljudi sa naših prostora. I ovaj put su prozni pisci uskraćeni za obimniju zastupljenost, pre svega zbog prostora, ali i zato što je naš urednik za prozu bio sprečen da na vreme završi posao. Obećavamo da ćemo to ispraviti i konačno objaviti, u toku leta, jedan tematski broj sa savremenom prozom. Poruka saradnicima je da i dalje šalju priloge i doprinose kvalitetu "Književnih vertikala". Adresa je i dalje ista: drustvokb@gmail.com.                                                                                           
Društvo književnika Beograda je pokrenulo i časopis za angažovanu književnost "Balkanske vertikale". On će izlaziti četiri puta godišnje, a priloge možete slati isključivo elektronskom poštom na: balkanskevertikale@gmail.com.
                                                                                                                                                                                                                                                                         Uredništvo

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »