Izašao drugi album benda Plišani Mališan – "U neobranom grožđu“

11:14

Drugi studijski album „U neobranom grožđu“, koji potpisuje gornjomilanovački indi bend Plišani Mališan, objavljen je juče, 20. maja preko digitalnih servisa kao i u fizičkom izdanju (vinil) za izdavačku kuću Rock Svirke Records.


Plišani Mališan je bend koji se potrudio da pomeri granice u sopstvenom zvuku, tako da bi najpribližniji opis njihovog zvuka bio fuzija savremenog psihodeličnog roka, post roka i bluza.
– Ljubav prema muzici, od malena nas je vukla ka tome da što više upijamo, istražujemo što je više moguće o ‘privilegijama’ koje pruža rokenrol. Sloboda koju on pruža, širenje svesti, ideja kako kod nas tako i kod slušalaca. Kako je tehničko usavršavanje članova napredovalo, pesme su postajale jasnije i hrabrije. Nikada nismo patili od stereotipa vezanog za rok zvezde, jedino što nam je bitno da što više ljudi čuje našu muziku i da im se, naravno, svidi. Jer slušaoci kojima se sviđa naša muzika mogu da je podele sa svojim prijateljima koji možda ne bi bili u prilici da čuju za nas u doba interneta. Tako je i nastao album ‘U nebranom grožđu’. Jedno nepretenciozno i nadamo se prijatno putovanje.
Tekstovi pesama delo su Đorđa Novakonića i Ivana Kovačevića, dok je refren na pesmi „Lepa devojko“ napisala Silvija Mitrović.



Izvor: Rockomotiva

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »