Besprekorna pobeda: Dvanaest poena za Mortal Kombat!

14:59

Ubrzo nakon izdavanja albuma "Besprekorna pobeda", Mortal Kombat je zakazao, tradicionalni, sedmi po redu "Antievrovizijski koncert". Cela fešta je isprva planirana da se održi na Kalemegdanu, na otvorenom prostoru. Međutim, u poslednjem trenutku, usled vremenskih nepogoda (ili što bi "Kombati" u šali rekli - zbog HAARP sistema), koncert je prebačen u Magacin Depo. Tu organizacionim pehovima nije bio kraj, jer je već ranije zbog bolesti pevača Skakija, učešće otkazao gostujući bend Koalicioni Sporazum. Na kraju, pored Irish Stew, kao predgrupa nastupila je Mrka Kapa.


Kao sto je opšte poznato, publika Mortal Kombata se ne štedi ni pre koncerta. Tako je bilo i ovog puta. Navirali su velikom brzinom i kada se "dovoljna" masa okupila, napravili su tzv. "šutku na suvo". Zatim su zauzeli mesta i već odomaćenom prozivkom "svirajte pičke" dozivali bendove da se popnu na scenu. Prvi su izašli momci iz benda Mrka Kapa i pošteno otprašili svoj deo. Iako su većini publike njihove pesme bile uglavnom nepoznate, pošteno su zagrejali atmosferu i napravili odličan uvod u ceo spektakl. Ubrzo zatim, binu su preuzeli Irish Stew. Uz poznate zvuke "irske" muzike učinili su da aposlutno svi u publici "zaigraju". 

A onda, sledi centralni trenutak večeri, ono što je većina prisutnih čekala. Na binu se konačno penju "Kombati". U pozadini je išla (već) tradiocionalna "Beovizija", uz koju članovi benda lagano zauzimaju mesta. Nakon što su se svi "uključili" kreće pravo "rokanje". Dovoljan je bio jedan rif da publika prosto "poludi". Koncert su otpočeli numerom "Smrtonosna šorka, zatim je usledio hit sa novog albuma, pesma "Devedesete". Publika je podjednako dobro prihvatala pesme sa novog albuma, kao i stare hitove. Atmosfera je naglo uzavrela. Pesme su se ređale jedna za drugom, a samim tim su i šutke bili sve učestalije. 

Sve je kulminiralo uz pesmu "Moj grad", kad su fanovi krenuli da pale baklje. Bend je svirao dok se cela hala od crvenela od "plamena". I sami "Kombati" su bili oduševljeni čitavom atmosferom, koja je zaista bila neponovljiva.

Svaka, čak i najsitnija stavka u organizaciji ove večeri je bila i više nego na vrhunskom nivou. Od bine, osvetljenja, ozvučenja... Ali, najveći pobednici večeri su bili svi prisutni u publici, koji nisu štedeli grla, ruke, noge... i koji su najviše od svih doprineli da ovo veče ovako prođe. Na kraju krajeva, "glas" publike je jedini merodavan, a kako je publika "glasala", jednim delom možete videti iz galerije koju smo vam pripremili sa sinoćnjeg koncerta.

Izveštaj i foto: Mihailo Marković

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »