B. B. FRANC & FRIENDS: Stare face – novi bend

00:28

Užički rok festival, održan krajem prošle godine, pokazao je da lokalna rokenrol scena ima i te kako šta da ponudi publici u tom gradu. Desetini aktivnih bendova koji sviraju autorsku muziku ovih dana pridružio se još jedan – B. B. FRANC & FRIENDS. Radi se o ekipi prekaljenih i već afirmisanih muzičara okupljenih pod dirigentskom palicom večitog entuzijaste i borca za užičku scenu – Bojana Borisavljevića Francuza. Pored pomenutog Francuza (ex Živa Vatra), novi bend još čine: gitarista i pevač Nebojša Milutinović Mita (Moondance), basista Miloš Skoković (Moondance) i bubnjar Luka Jelisavčić (Smiler, 357, ex Zerr00ne). Zvuk benda se može okarakterisati kao hard-rock sa dosta upliva bluesa. 
Moja zamisao je da uradimo više pesama i kad skupimo dovoljan broj tek onda krenemo sa javnim nastupima. Ujedno, opipavamo teren i puls naroda tako da smo tom prilikom izbacili prvu singl pesmu "No Fuckin Way". Trenutno je u planu video spot koji bi trebalo da se pojavi u narednih mesec dana. Za početak, novu pesmu ćemo promovisati na internetu, radio stanicama... pa ćemo videti u kom smeru će se odvijati dalja priča – izjavio je u kratkom razgovoru za naš sajt vođa benda Bojan Borisavljević. 
Debitantski singl "No Fuckin Way" snimljen je u studiju Franc, tekst je delo Nebojše Milutinovića, dok muziku i aranžman potpisuje Bojan Borisavljević.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »