Milan Petrović Quartet: Promocija novog albuma na festivalu "Rođendan džeza"

21:50

Beogradski instrumentalni sastav „Milan Petrović Quartet“ predstaviće svoj četvrti album (a peto izdanje) pod nazivom „DATES“, 25. februara 2016. godine, u okviru festivala „Rođendan Džeza“ u Akademiji 28. 

Ovaj album je kao i prethodni studijski "Favorites" iz 2013. godine, snimljen u studiju Visoke Elektrotehničke škole u Beogradu i donosi nam deset autorskih kompozicija, koje je komponovao Milan Petrović. Audio snimatelji su bili Mirko Milošević i student Nemanja Lazarević. Produkciju većine pesama je potpisao Željko Veljković, a kao producent u dve pesme pojavljuje se Branko Isaković iz „Divine Sound“ studija.
foto: Grujica Bibin
„DATES“ nam predstavlja deset običnih dana u proteklih nekoliko godina koji su obeleženi kreativnim radom a koje bismo inače zaboravili da se nije desila muzika, koja je zabeležila prolaznost, razna raspoloženja i uticaj vremena na autora. Na ovom albumu sastav grupe je proširen. Osim standardne četvorke koju već dve godine pored Petrovića za klavijaturama čine Lehel Nagy (saksofon), Robert Gostinčar (bas gitara) i Bogdan Zdjelar (bubnjevi), gitaru je svirao riječki gitarista Bruno Mičetić, trombon Nemanja Zlatarev, trubu Nemanja Banović i perkusije Aleksandar Radojičić – Shoica. Fotografije na omotu su autorsko delo Željke Dimić a dizajn je radio Daniel Mihajlović

Bend je još prošlog leta najavio izlazak ovih snimaka spotom za pesmu „17. 01. 2014.”, ali su u međuvremenu prvo objavili živi album „Live @ Nišville Jazz Festival 2014“ gde su nastupili sa riječkim gitaristom Brunom Mičetićem, a koji možete poslušati na zvaničnoj bandcamp stranici 

Spot za drugi singl „20.05.2013.” delo je članova benda. Scenario je pisao Bogdan Zdjelar, koji je i snimao veći deo spota uz asistenciju Dejana Ipača (Inspektor Dominqez). Montažu je radio Lehel Nagy sa Dušanom Gnjidićem u Pančevu. Spot je snimljen na raznim lokacijama u gradu a pre svih u „Jazz Bašti“ sa kojom bend ima dugogodišnju uspešnu saradnju. 



Bend je trenutno u završnim pregovorima sa izdavačem pa će se uskoro znati kada će se album pojaviti u štampanoj i digitalnoj formi. 

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »