Winter Punk Fest 13. februara u novosadskom klubu Quarter

14:22
Zimski klupski festival pod nazivom „Winter punk fest“ održaće se 13. februara u novosadskom klubu "Quarter" (Bulevar despota Stefana 5). Učešće su potvrdili bendovi: Gužva u 16-ercu, Mitesers, Grupa tvog života i Tu ima zvuka. Program počinje u 21 h, a klub će sat vremena ranije biti otvoren za posetioce.
Poznato je da se punk / hardcore bendovi iz Novog Sada i Osijeka godinama unazad druže i posećuju, te da se na nastupima u oba grada osećaju kao na domaćem terenu. To njihovo međusobno prijateljstvo i pozitivnu atmosferu sasvim sigurno će preneti i na prisutnu publiku u Quarter-u. Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života su (uz naravno legendarni Debeli Precjednik) okosnica osječke punk scene. Ovog puta, oni će svojim nastupima uveličati povratnički koncert legendarnog novosadskog benda Mitesers, koji će svirati u postavi u kojoj su snimili svoj do sada jedini album „Na rubu propasti“ (2007, SKCNS). Program će otvoriti mladi novosadski punk bend Tu ima zvuka. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 500 dinara pojaviće se u prodaji već od srede 03. februara, u CD shop-u „Mungos“ (Zmaj Jovina 2, u pasažu). Broj ulaznica je limitiran!

Gužva u 16-ercu osnovana je 1993. godine, a 1999. godine izašao je njihov prvi studijski album "Čir na 12-ercu", u izdanju "Croatia Records". Širu popularnost u regionu stiču izdavanjem drugog albuma "Punk urac" za izdavačku kuću "Dirty Old Empire". Treći, za sada najuspešniji album pod nazivom "Je ne regrette rien" objavljuju za "Geenger records" 2012. godine. Prvim singlom i spotom sa ovog albuma za pesmu "Mene više nema" vinuli su se na vrh regionalnih top lista. Gužvaci su godinama unazad miljenici novosadske publike. Taj status su zaslužili na brojnim nastupima po novosadskim klubovima, kao i na "To be punk" festivalu 2009, na Exitu 2014. godine itd. Pored više stotina koncerata odsviranih po celom regionu, valja pomenuti da su se nedavno vratili sa prve velike daleke turneje tokom koje su nastupili u Irskoj, Nemačkoj i Austriji. Trenutno rade na pripremi novog materijala te ih uskoro očekuje ulazak u studio.

Mitesers postoje od 1991. godine i od tada do danas, uz duže prekide u radu, prošli su faze od najvecih nada do veterana novosadske hc-punk scene. Posle objavljenog dema “Join The Cuga Crew” (1991) i split albuma (sa bendom Chronic Infection) “Dok Andjeli Spavaju” (1994) i brojnih koncerata, još sredinom devedesetih stekli su status lokalnih heroja. Bend je krajem devedestih i početkom ovog milenijuma imao devetogodišnju pauzu u radu, do povratničkog koncerta u "Kapiji" 16.04.2005. (gde su svirali upravo uz Grupu tvog života). Ponovno okupljanje rezultiralo je izdanjem “NS Punk Verzija – live DVD” (2006) snimljenim na koncertu koji je pratio objavljivanje prvog izdanja knjige “Novosadska punk verzija”, a malo zatim su objavili svoje jedino zvanično izdanje - album “Na rubu propasti” (2007, SKCNS). Posle nekoliko koncerata bend je opet prestao sa radom na duže vreme sve do današnjih dana. U tom periodu odsvirali su praktično samo jedan koncert na "To be punk" festivalu 2010. godine u "Fabrici". Za proteklih 25 godina kroz bend je prošlo nekoliko likova koji su, svaki na svoj način, ostavili pečat u radu benda. I bukvalno ne postoji panker u gradu koji nije čuo za: Miluna, Migeta ili Cakića... Mitesers će nastupiti u Quarteru 13.02. u postavi: Džidža, Dulles, Kara, Radule i Ćato.



Grupa tvog života
nastaje u leto 2001. godine i uz neke manje izmene u sastavu, kraće i duže pauze u radu, današnju postavu čine: Bara – bas, Hadž – bubanj i Mrak – gitara i glas. Svoj prvi i jedini album po imenu „Kolo spaja ljude“ bend je snimio 2005. u Socijala studios na Pejićevim Salašima u Novom Sadu, a izdali su ga 2006. za "Dirty Old Label". Licencirano reizdanje album je dočekao 2007. za beogradsku kuću "Automatic records" pod kodnim imenom „Kolo je spojilo ljude“, sa dve bonus pesme. Pored mnogo svirki u regionu, GTŽ su imali dve evropske turneje tokom kojih su nastupili u: Nemačkoj, Austriji, Češkoj, Madjarskoj i Turskoj.



Tu ima zvuka je novosadsko-siriški bend, koji je počeo sa radom u oktobru 2014. godine, nakon razlaza VIS-a Glave. Od pomenutog sastava zadržali su nekoliko numera. Od samog početka bili su skoncentrisani na rad na novim autorskim pesmama, a nedavno su objavili svoj prvi EP pod nazivom “Svaki takav dan”. Muziku stvaraju pod uticajem ex-yu pank bendova, među kojima izdvajaju novosadsku, osječku, zagrebačku i istarsku scenu.



Izvor

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »