Librarion #3: Upoznajte "Strah"

21:53
Iako smo prilikom pokretanja ove rubrike obećali da ćemo, pored aktuelnosti sa srpske fanzinaške scene, pisati i o regionalnim novitetima, nažalost, to nismo u mogućnosti da ispunimo. Jedini razlog je što nam do sada nije stigao nijedan fanzin (bilo elektronski, bilo papirni), pa nema potrebe da više cedimo suvu drenovinu.

Između dva „Principa“, jedini novitet je bio treći broj subotičkog „Librariona“. Za one koji nisu upoznati „Librarion“ je književno-artistički fanzin. Koncepcija je od početka nepromenjena. Brojevi se izrađuju tematski, a trojka je naslovljena kao „Strah“. Poezija, proza, kolaži i razne ilustracije su zastupljeni od prve do poslednje strane. Tekstovi iskucani na staroj mašini, oldskul tehika „seci-lepi“ daju ovom glasilu potpuno arhaični izgled, što je verovatno i cilj urednika. Ono što bih ja lično voleo da se promeni jeste da se malo više forsiraju nekakve pozadine iza tekstova, kako bi se u što većoj meri razbila monotonija praznog prostora i belina. 



I ovaj broj dolazi u paketu sa istoimenom CD kompilacijom, gde se nalazi deset numera različitih izvođača, mahom eksperimentalnih muzičkih žanrova. Fanzin je moguće pročitati samo na papiru, a ko želi, svoj primerak može kaparisati kontaktiranjem urednika lično. Cena je samo za troškove umnožavanja i slanja, a Daniel je uvek raspoložen i za razmenu. Muzička kompilacija se ipak može pronaći na internetu, i to na zvaničnom bendkemp profilu „Librarion rekordsa“. 

Dejvid

* Prikaz je objavljen u 4. broju Principa >>>

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »