BRIGAND započinje koncertnu sezonu 30. januara u klubu "Gun"

13:25
Na samom kraju prvog meseca u godini, u beogradskom klubu "Gun", nastup će održati poznati domaći sastav Brigand. Kao gosti, na koncertu će se pojaviti još dva beogradska benda: NoYz? i Random. Svirka je zakazana za 30. januar, sa početkom u 22 h. Ulaz je 300 dinara. 


Brigand je alternativni rok sastav koji radi na relaciji Beograd / Pančevo. Oformljen je 2011. godine od strane Velibora Nikolića (ex Jewy Sabatay). Postavu čine i Ilija Kojović (bas), Stevan Radojičić (gitara) i Andrej Mladenović (bubnjevi). 

Nakon dva objavljena singla ("Malarme" i "Okovan"), Brigand je u septembru 2013. snimio svoj prvi studijski album  „Zaplešimo Grešnici". U junu 2015. izlazi novi singl "Zmijsko Ulje", a bend trenutno radi na drugom studijskom albumu čiji je radni naziv "Sektaški Obredi Na Grobu Našeg Bivšeg Predsednika".



NoYz? je grunge-metal bend osnovan 2004. godine u Beogradu. Osnivanje je usledilo nakon raspada benda The NeSts, koji je svirao sličnu vrstu muzike i u različitim postavama bio aktivan sve do 2011. kada obustavlja rad do daljnjeg, uz povremene izlete po beogradskim klubovima. Za sve godine postojanja odsvirano je oko osamdeset koncerata širom Srbije. Zabeležen je nastup na "Gitarijadi" u Zaječaru 2008. godine, na "String" festivalu u Subotici tj. Paliću 2005. i 2006. godine, na Gitarijadama u Kuli (2006) i Ratkovu (2010), u finalu "Demo Mastersa itd. Tokom najaktivnijeg perioda urađeno je svega nekoliko demo snimaka a 2014. godine je započeto snimanje albuma "Tinnitus". Najveći uzori benda su Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden, Metallica, System of a down, The Offspring, Bad Religion i mnogi drugi. 



Random je nastao 2010. godine. Svoj zvuk definišu kao alternativni rok. Karakterišu ih jasne i snažne bas linije i bubanj koji su uvek u prvom planu, kao i melodične gitarske solo deonice koje upotpunjuju zvuk benda. Pored toga, izražajni ženski vokal sa izvesnom dozom romantičnog na karakterističan način povezuje pomenuti zvuk. Godinu za nama obeležili su izdavanjem debitantskog mini albuma "Smile & Wave", koji je odlično prihvaćen od strane publike i muzičke kritike. Uspešnu godinu krunisali su osvajanjem prve nagrade na prestižnom "BARF"-u, u kategoriji najbolji autorski bend.

Random su: Angelina Kačunković (vokal i ritam gitara), Jelena Mihić (bas gitara), Ljubomir Brščić (solo gitara) i Stefan Biljanovski (bubnjevi). Više o ovom bendu možete saznati iz intervjua "Ako želite da menjate svet krenite prvo od sebe".

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »