Novembarska turneja BILLYCLUB-a u Srbiji – zakazani nastupi u šest gradova

11:38


Britanski hardkor pank "all star" bend Billyclub po četvrti put u Srbiji! Nakon više nego uspešnih mini turneja po Srbiji proteklih godina (2011, 2012 i 2014), Britanci su odlučili da nas ponovo posete, razmene neke nove priče sa svojim mnogobrojnim prijateljima iz Srbije, i promovišu svoj najnoviji album pod imenom "Generation time bomb", koji je izašao u avgustu ove godine.


Nakon mnogobrojnih nastupa u našim gradovima ne treba ih posebno predstavljati, ali za neke novostasale generacije pankera, ukratko:

Billyclub postoji bezmalo 20 godina, počeo je sa radom 1995. godine u Americi; godine 2002. bend se seli u Bolton, kada je osnivač i idejni vođa Karl Morris (The Exploited, UK Subs, Broken Bones, Phantom Rockers, GBH, itd.) rešio da se vrati u domovinu. Kroz grupu je tokom dve decenije prošlo nekoliko bitnih ljudi sa svetske hardkor-pank scene (Tezz – Discharge, Bri Slutcher – UK Subs, Matthew McCoy –Batallion of Saints...)
Postavu već nekoliko godina čine neuništivi, već pomenuti Karl na gitari, njegov brat Mok na vokalima, Andy na bubnju, i Jizz na basu. Billyclub je bend koji ima na desetine, ako ne i i preko stotinu svirki godišnje, što širom Velike Britanije, što po Evropi i Americi... Samim tim izuzetno su usvirani i od njih možete očekivati talase dobre i pozitivne energije izbačene kroz pojačala i bubnjeve. Iza sebe imaju nekoliko albuma i singlova. Na koncertima će biti moguće kupiti poslednja 2 CD-a: pomenuti "Generation time bomb", i prethodni "No justice", kao i majice benda i drugi merch.

Više o bendu možete saznati na adresama:

Što se tiče same turneje, sviraće u sledećim gradovima:

25. novembar – Aranđelovac (Moto klub "Knjaz"); podrška: Hund i Dishumanity

26. novembar – Svilajnac ("Lobi" bar); podrška Slik Road.

27. novembar – Velika Plana ("Drum" bar); podrška: Vox Populi i Hasan

28. novembar – Beograd (Jazz bar "Centar"); podrška: Replicunts i Shovel

29. novembar – Subotica (klub "Mladost"); podrška Harmonija Haosa.

30. novembar – Pančevo (dvorana "Apolo"); podrška: Vox Populi i Boxer

Više detalja oko lokalne podrške u gradovima, ceni ulaznica i satnici programa možete pogledati na zvaničnom event-u. 

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »