Straight Mickey and the Boyz: Fantastičnim mislima i snažnom voljom protiv dosade

20:14


Beogradski rock and roll sastav „Straight Mickey and the Boyz“ nastupio je sinoć u beogradskom klubu Elektropionir. Povod za svirku bila je promocija singla „Haos radi“, kao i najava novog studijskog albuma.



Hladnoća koja je vladala sinoć na beogradskim ulicama, potpuni je kontrast atmosferi koja se mogla osetiti na samom ulasku u klub- ceo prostor bio je gotovo popunjen i vrveo je od dobro raspoloženih ljubitelja rokenrola. Iako je nastup zakazan za 21h, bend se na bini pojavio skoro sat vremena kasnije pozdravivši nestrpljivu publiku pesmom „Haos radi“, što je dočekano glasnim ovacijama. Usledile su „Ne“ i „Crv“, nakon čega je bubnjar Danilo Luković u ime benda svima poželeo dobrodošlicu. Da će veče proći u znaku dobre energije, nagovestila je pesma „Siguran“, čiji su instrumental, kao i stih „dosada nas jede“, izazvali reakcije prisutnih. U tom duhu nastavljeno je nekoliko minuta kasnije kada je publika, posebno njen mlađi deo, horski pratila numeru „ Ne osećam se dobro“, a potom i „Fantastične misli“. Osvetljenje, energičan ples i znoj činio je da „Straigt Mickez and the Boyz“, kao i obično, poprime svoju autentičnu dimenziju i opravdaju obeležje benda „koji se mora videti uživo“.

Iako se bližio kraj svirke, stepeni u klubu su sve više rasli dok je publika doživljavala ekstazu uz stihove „Ako nemaš snažnu volju kako misliš da postojiš“ iz istoimene pesme. Za kraj, sastav je „počastio“ svoje fanove prepoznatljivim „Dalekim svetom“. Očekivano, usledio je i poziv na bis, pri kom se bend vratio uz pesmu „Kada“, ali i ponovo odsvirao „Haos radi“ kao simbolično zatvaranje kruga, te večeri.

Žestoka energija, žanrovska isprepletanost i dinamika pokazali su se još jednom kao epiteti ovog beogradskog trojca. Iako retko nastupaju u prestoničkim klubovima, opravdali su sva očekivanja beogradske publike, koja ih je podržala u nezanemarljivom broju, kao satisfakciju njihovg kvaliteta, ali i sve većeg uspona na alternativnoj muzilkoj sceni. 

-Kada su u pitanju naše svirke, nikada nemamo očekivanja, stalno gledamo da se dobro zabavimo i zaista uvek bude super. Večeras smo dali energiju, ali smo i osetili energiju koja je ovde prisutna- podelio je utiske nakon nastupa, za naš portal, Miodrag Ciović, gitarista benda, najvaljujući naredni nastup u Sloveniji i nagoveštavajući da će sledeći album „biti malo otvoreniji“ u odnosu na prethodni.

Izveštaj: Aleksandra Popović
Foto: Aleksandar Bubanja

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »