S.U.S. sa novim spotom gazi u sedmu umetnost

15:24
Beogradski punk’n’roll bend S.U.S. objavili su spot za pesmu “Ja putujem”, koja je ujedno i prvi singl sa snimljenog drugog albuma čije se izdanje očekuje do kraja godine.


Spot je snimljen u 4K rezoluciji, što je novitet na domaćoj sceni i retkost čak i za mnogo komercijalnije muzičke žanrove. Zapravo se može reći da je to četvorominutni film koji je urađen na temu teksta same pesme. Glavni lik u filmu propada kroz vreme, čekajući svoju priliku za bolji život za koju ne zna ni da l’ postoji. Oko njega se menjaju vladari, sistemi, uniforme organa ’’reda i mira” kojima je on uvek sumnjiv, a zapravo sve ostaje isto. Može se reći da ovaj “film” obuhvata tri epohe. Period Kraljevine SHS, Titove Jugoslavije i moderno vreme.

Spot je snimljen u produkciji Full Frame Studija dok je pesma snimljena u studiju Bare Wired u Zemunu (u kom su albume snimali i Partibrejkersi, Eyesburn, Soulcraft, Lira Vega, KZU i mnogi drugi) u saradnji sa producentima Milanom Barkovićem, Slobodanom Đukićem (Soulcraft, Jimi 3B’s 666 Blues Band, In From The Cold) i mastering producentom Borisom Usanovićem (Jimi 3B’s 666 Blues Band, In From The Cold).

Bend S.U.S. svira fuziju punk rocka i garažnog rocka. Specifični su po svojoj mornarskoj “uniformi”, žestokim live nastupima uz po malo i pirotehnike, kao i tome što je glavni vokal bubnjar.

Iza sebe imaju dve mini turneje po Holandiji kao i mnoštvo koncerata po ex-Yu zemljama.

2010. godine je izašao prvi album “Brend imaginarne revolucije”, izašli su na kompilaciji sa obradama benda Novembar “Tako mlad i tako čist” a snimljen je i drugi album koji se promoviše ovim videom.



Korisni linkovi:
www.facebook.com/susroll

   

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »