16 OSAM 23: Da li možeš da podneseš?

22:38

16 osam 23  Da li možeš da podneseš?
Released: 28. 05. 2016.
Label: Odličan hrčak
Genre: Rock
Review: Arturo Bandini


Staropazovački (danas i beogradski, i inđijski, i bečki) sastav bizarnog imena 16x8x23 je 2016. godne objavio EP pod naslovom "Da li možeš da podneseš?" za izdavačku kuću Odličan hrčak. Album je snimljen u studiju Family 16 Music i sadrži 4 numere. 

Pošto sam dobio ovaj album u fizičkoj formi, ono što na samom početku izaziva oduševljenje jeste dizajn celokupnog izdanja čiji vizuelni izgled na samom startu odaje utisak da se radi o ozbiljnom, posvećenom bendu (koji spletom životnih okolnosti, kako sam uspeo da saznam iz prve ruke, radi kad god se stvore uslovi za to). 

Kada se disk zavrti, ispostavi se da omot ne zavarava i da materijal nije “govno u lepoj ambalaži”. Kanonadu distorziranog bluz-fanka načinje numera "Kako, kako, kako?", potom slede “Na, evo ti pesma bejbe” i plesna fanki stvar “Minimal fank”, dok je album zatvoren pesmom “Konfuzija”. 

Bend je, kao i na prethodnim izdanjima, nastavio da radi u starom, prepoznatljivom maniru – provlačenje bluz i fank melodija kroz hardkor filtere, obrađujući teme poput promena na individualnom planu, buđenju optimizma, snage i volje, pokretljivosti fank ritma, konfuznih stanja svesti… a tekstovi takođe obiluju sa dosta retoričkih pitanja. Produkcijski se nije mnogo toga promenilo od prvog albuma, osim što se snima u daleko naprednijim tehničkim uslovima – zvuk je mahom sirov, a na momente je obogaćen minimalnom dozom gitarskih efekata. Kroz sve četiri pesme prisutan je osećaj dugogodišnjeg sviračkog iskustva, dobre međusobne komunikacije i kompaktnosti.
"Da li možeš da podneseš" je interesantno izdanje. Sudeći po broju numera, album je idealan za današnje vreme u kom se preslušavanje LP-a smatra podvigom. Ovo izdanje se može označiti etiketom “autentičnog” za aktuelno domaće tržište jer nosi dosta inovativnih stvari u samom pristupu I kreativnom radu, a kao što bend reče u jednoj od pesama – “svaka promena je dobrodošla” 

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »

1 коментара:

Write коментара
11. септембар 2016. 20:02 delete

,,Ja volim šum kad šušti krv
i leš u zemlji kad grick crv...''

Reply
avatar