THE MAGICK GODMOTHERS 19. jula u Svilajncu

11:33

Udruženje gradana "Rođen negde dole" predstavlja projekat za 2016. godinu, "Novi talas – novi udar", koji je podržan od strane SO Svilajnac. U okviru ovog projekta građanima Svilajnca biće ponuđen raznolik kulturni program (rok koncerti, izložbe, književne večeri) koji će trajati tokom cele 2016. godine. Udruženje poziva sve talentovane i kreativne ljude, ali i ljubitelje kulture i umetnosti da im se pridruže i podele svoje ideje sve sa ciljem da se unapredi kulturna ponuda na teritoriji opštine Svilajnac. 


Prvo dešavanje koje je na udaru je rok koncert benda The Magick Godmothers iz engleskog grada Midlzbroa. U okviru evropske turneje, na kojoj će pored Srbije nastupati i u Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji i Sloveniji, u Svilajncu sviraju u utorak 19. jula, sa početkom od 20 časova. Mesto dešavanja je picerija "Bis" (ex-"Biser"). Lokalna podrška su tri svilajnačka muzičara, sjedinjena u projektu specijalnom za ovu priliku, pod imenom Goran  Vojkan – Miloš. Ulaz – donacija (preporučeno 200 dinara). Pored Svilajnca, četvorka iz severoistočne Engleske sviraće u Srbiji 20. jula u Beogradu i tamošnjem klubu "Elektropionir" i 21. jula u novosadskom klubu "Firchie ThinkTank Studio".


The Magick Godmothers su heavy / blues bend, čija je muzika izbalansiran miks psihodeličnog roka iz šezdesetih godina sa žestokim ritmom pub-rock stila. Postoje od prošle godine, ali se radi o skupini dovoljno iskusnih muzičara da ih možemo samo uslovno posmatrati kao debitante s obzirom da ovih dana izlazi prvi album ovog sastava. Šef benda, Timothy James Oxnard, svirao je ranije u The High Plane Drifters sa kojima je u par navrata obišao SAD u okviru turneja sa tamošnjim šefovima garage & blues žanra (Soledad Brothers, Immortal Lee County Killers, The Bohannons...). Treba pomenuti da je i jedna njihova pesma uvrštena u seriju "Breaking Bad". Po raspadu The High Plane Drifters, Timothy sa bubnjarem Darrenom Mooreom formira sastav The Approved. U jednom trenutku The Approved su svirali zajednički koncert sa Avalanche Party, garažnim rokenrol bendom iz North York Moors. Početkom 2015. godine ritam sekcija Avalanche Party (braća Jordan i Joseph Bell) započinje saradnju sa Timothyjem; Jordan Bell prelazi na drugu gitaru i The Magick Godmothers su formirani! Sledi pregršt nastupa po Velikoj Britaniji sa vrhunskim imenima modernog heavy / blues / garage zvuka iz SAD (Left Lane Cruiser, James Leg, Lee Baines III, Bob Log III...)

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »