Vasa Zeleni - Duša i srce se ne prodaju za bedne pare (intervju)

00:22


Bezobrazno zeleno je ponovo na sceni. Šta vas je to navelo da se opet uhvatite za instrumente?

Nemoć bendova da se suprotstave najezdi primitivizma i povlađivanje nemoralu u svemu, isprovociralo nas je da uradimo nešto po tom pitanju. Namera nam je da animiramo kompletnu srpsku populaciju, računajuci i Grand i Pink publiku, i da vratimo magiju roka tamo gde joj je mesto, pošto su je preuzeli primitivci, u najbanalnijem obliku (kostimografija, način života, scenografija… čak i svirače koji očajni pristaju na sve… neće moći). Tu računam i ove tzv. repere, koji su se priklonili toj skaradnosti, zbog kinte, praveći trenutne prostakluke i nastupajući po raznim bljuzgavim tzv. rijalitima. Duša i srce se ne prodaju za bende pare!

Šta su članovi benda radili u periodu dok bend nije svirao?

Zgađeni posmatrali užas, ne želeći da učestvuju u tragi- komediji; radili muziku za sebe, u svom studiju… Mnogo toga ima, raznih žanrova (pogledati na primer VASA ZELENI PROJEKAT “Slike za izložbu”… tek pčcet da se postavlja na Jutjubu i Fejsbuku sa muzičkom ilustracijom na Rembrantovu “Noćnu stražu”)… Osim toga, dosta je na našu tišinu uticala i nemilost kod komunističke vlasti, od Broza pa nadalje.

Kada biste pokušali da definišete pravac muzike kojim se bavite, kako biste okarakterisali svoj zvuk? 

Zvuk ne definišemo, ne vezujemo se za nešto, već kako srce kaže. Neće moći da nas stavljaju u bilo kakve fioke i fascikle. Projekat je divljina, totalna. 

Kroz bend je prošlo dosta muzičara. Sarađivali ste sa velikim brojem poznatih muzičara. Možete li reći nešto o njima? 

Ne bih govorio o drugima, ko ima šta da kaže neka kaže, na ovaj ili onaj način. Tu smo Điđi (bubnjevi) Vasa Zeleni (kompozitor, tekstopisac, pevač, gitarista, basista, snimatelj) i producent Milan Burda, uz pridružene članove za žive nastupe (koji će uslediti posle određenog broja pesama), Boba Orlić (bas gitara) i izneneđenje „divlja žena“ na solo gitari. Za sada ne bih pominjao ime. 

Kada možemo očekivati da ćemo Bezobrazno Zeleno čuti uživo? 

Promocije, popularno tizeri, po gradovima Srbije. Nekompletni nastupi će uslediti čim budemo pustili prvu pesmu „Luda žena“ na TV-u. Za sada imate ova dva spota na internetu 

Šta nam Bezobrazno Zeleno sprema danas? 

Danas i ovih dana ćemo podsećati na stare stvari, koje nisu baš primećene pored “Gibaj se” i “Bombarderi“. 

Šta biste poručili čitaocima našeg fanzina? 

Ne poštujte pravila koja vam se serviraju, čak ni način protesta koji vam omogućavaju. To oni žele, jer ga kontrolišu. RAZMIŠLJAJTE SAMI! 
S Poštovanjem i Uvažavanjem - Vasa Zeleni i Bezobrazno Zeleno. 

Dušan Mihajlović

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »