Objavljen posthumni album benda Припять

17:51


Požarevački hard core / punk / metal sastav Припять, posredstvom nezavisne izdavačke kuće Jesboligakurac records, objavio je album koji nosi naziv "Peta godina dekontaminacije". 

Radi se o bendu koji je bio aktivan svega tri godine, u periodu od 2008. do 2011. godine. Ovo je njihovo prvo i jedino izdanje i biće dostupno u limitiranom tiražu na audio kaseti. Povod izdavanje je pet godina od raspuštanja benda, a na samoj kaseti se nalaze snimci nastali u "diy" radinosti, koje odlikuje sirov zvuk snimljen na "keca". Kako i sami kaži, ovo je posthumni album koji je nastao iz želje da se ostavi nekakav "čvrst" trag na to kratko vreme u kojem su zabeležili veliki broj nastupa, gostovanja na radio stanicama, televizijama itd. Kasetu možete naručiti od samog benda ili od izdavača na adresi jesboligakurac.jimdo.com.

Bend "Припять" su činili: Jovica Popović (bubnjevi i vokal), Dragan Lazić (bas gitara), Stefan Milenković (solo gitara i vokal) i Tomica Jović (ritam gitara).



Izvodi iz biografije (izvor Youtube / zyclon sphere)

Požarevački sastav "Припять" nastaje septembra 2008. godine i donekle nastavlja tradiciju grupe "Čudaci" koja se ugasila odlaskom gitariste. "Припять" formiraju dva preostala člana benda "Čudaci" i to: Laza (bas) i Joca (bubnjevi i vokal) kojima se priključuje Bagzi (gitara), mlad i neafirmisan momak željan svirki i stvaranja pesama, tako da se uklapa u osnovnu filozofiju benda tj. autorska muzika i njeno prezentovanje fanovima.

"Припять" je spoj iskustva, mladosti i želje angažovanih muzičara da prezentuju autentični stil muziciranja. Za vrlo kratko vreme "Припять" uspeva da reinkarnizuje desetak starih pesama koje su izvodili, sada već istorijski "Čudaci", i pokazuje izuzetne ideje prilikom stvaranja novih pesama koje će temeljno izmeniti, pre svega požarevačku a u skoroj budućnosti i srpsku alternativnu scenu.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »