Nikola Vranjković, Irish Stew i Mangrov – nova imena na ovogodišnjem LAKE FESTU

00:39

Organizatori šestog Lake Fest-a, koji će se održati od 11. do 14. avgusta na Krupcu u Nikšiću objavili su tri nova imena koja će nastupiti na festivalu, a to su Nikola Vranjković, Irish Stew i Mangrov.

NIKOLA VRANJKOVIĆ – foto: Marko Ristić

Nikola Vranjković nekadašnji lider, kompozitor i tekstopisac beogradskog Block Out-a trenutno snima novi studijski album i promoviše aktuelni singl “Moraćeš da naučiš da živiš sa tim” koji je snimio sa crnogorskom rok grupom Autogeni Trening. Spot je takođe sniman u Nikšiću, a potpisuju ga braća Danilo i Vladimir Toni Pendo.
Radujem se koncertu u Nikšiću jer sam upravo svoj prvi nastup sa novim bendom i imao u ovom gradu 1. decembra 2013. godine. Odsviraćemo presek karijere od ranih Block Out radova preko pesama sa mojih solo albuma "Bremeplov" i "Za ovde ili za poneti" do poslednjeg aktuelnog hita “Moraćes da naučiš da živiš sa tim”, kaže Vranjković o svom nastupu na festivalu. 
Nesvakidašnji zvuk, intimni tekstovi, melodična muzika i harizmatična pojava svakako su prvi utisak o bendu Irish Stew. To je ono što ih nakon prvog slušanja povezuje sa publikom svih generacija. Njihova sposobnost da na đuskanje nateraju i "slučajne prolaznike" na svojim koncertima je svakako garancija za odličnu zabavu i provod iznova i iznova. Veliko prijateljstvo i specifičan odnos između članova benda je ono što garantuje nezaboravnu atmosferu na njihovim koncertima. Stekli su mnogobrojne fanove putujući kroz Srbiju, sa kojima razmjenjuju energiju i emocije i uvek se vraćaju nazad.

Metal protkan raznim uticajima drugih muzičkih pravaca, koji proizvodi ekplozivan ali isto toliko i emotivan zvuk, prepoznatljiv za nikšićki bend Mangrov. Trenutno rade na prvom albumu, koji bi trebao da se objavi 2016. godine.
______________________________________

Za sada, potvrđeni izvođači na festivalu su: Manu Chao La Ventura, Rambo Amadeus & Five Winetous – Sextet, Bajaga I instruktori, Kerber, Yu grupa, TBF , Sivilo, Ritam nereda, Punkreas, Lačni Franz i M.O.R.T. Generalni sponzori LAKE FEST-a su Elektroprivreda Crne Gore, Pivara “Trebjesa” Nikšić, opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija. Cena karte ostaje nepromenjena i ona iznosi 10,00 evra za jedno veče i 25,00 evra za četiri večeri. Ulaznice će biti u prodaji od 1. jula. Prvi dan festivala posvećen je Desetogodišnjici obnove crnogorske nezavisnosti i ulaz je besplatan za sve posetioce festivala.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »