Psihokratija: Premijerno posle 25 godina "U teatru misterije"

23:34
Pod rednim brojem 32. na etiketi PMK Records pojavio se bend Psihokratija i njihov drugi (do ovog trenutka neobjavljeni) album "U teatru misterije". Materijal je za početak predstavljen u digitalnom obliku, dok se 30. septembra očekuje i digipack CD sa novim bonus EP-em.


Dvadeset pet godina skrivana tajna dark ex-yu scene. Drugi neobjavljeni album na granici genijalnosti i ludila beogradske cabaret opere iz 1991. Bend Psihokratija idejno je nastao 1987. godine u Beogradu od strane Krstić Gorjana (klavijature) i Zorana Petrovića (vokal). Dve godine kasnije pridružuje im se Weselly Karel (klavijature) i u toj postavi 1990. izdaju svoj prvi album na kaseti pod nazivom "Album mentalnih fotografija". 1991. Gorjan nastavlja započeti projekat sa potpuno novim saradnicima i dovršava drugi album, koncepcijskog tipa, pod nazivom "U teatru misterije", koji usled izbijanja rata na prostorima SFRJ ostaje sve do danas neobjavljen. Dvadeset pet godina kasnije, Gorjan Krstić oživljava i nastavlja bend uz pomoć novih saradnika.

Album "U teatru misterije" govori o junaku koji upada u zamku mračnog gospodara privučen slastima glasnog i raskalašnog uživanja...Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »