Objavljen "Korporativni rock" – novi EP užičkog benda LUDE ŽENE

14:53

U petak 10. juna u Gradskom kulturnom centru i zvanično je promovisan novi EP užičkog rok sastava Lude žene. Mini album pod nazivom "Korporativni rok" je treće studijsko izdanje ovog benda, i već sada je dostupno na onlajn etiketi Lampshade media, dok će se u prodaji pojaviti i ograničeni tiraž na CD-u. 

Na novom EP-u se nalazi šest pesama, žanrovski raznovrsnih jer su delo trojice autora: Aleksandra Kovačevića, te Radovana i Duška Cicvarića. Producent izdanja je Saša Janković sa kojim je sarađivano i na prethodnom albumu "Armija lavova". Snimatelji su već pomenuti Saša, Nikola Pejović i Viktor Kostadinov, doskorašnji član benda. Na dve pesme gostuju Bodin Draškoci (trombon) i Aleksandar Solunac (truba). U pesmi "Za vas" kao vokal pojavljuje se Mihailo Majstorović. Izdavač albuma je onlajn etiketa Lampshade media, a uskoro se očekuju i limitirani tiraž na CD-u.



Lude žene su rok grupa iz Srbije, osnovana je 1990. godine u Užicu. Prvobitni članovi i osnivači bili su: Duško Cicvarić (gitara), Aleksandar Kovačević (vokal), Zoran Đukić (bubanj) i Goran Mitrašinović (bas). Bend je u ovom sastavu imao brojne nastupe izvodeći, pored svojih, i pesme bendova The Ramones, The Rolling Stones, The Blasters, Dr. Feelgood, The Kinks, Flamin' Groovies...

Imenu "Lude žene" kumovao je Svetislav Basara, koji je u kratkom periodu tokom 1991. bio gostujući gitarista. 

Grupa prestaje sa radom 1995, a ponovo se okuplja 2009. godine kada nastupa na nekoliko festivala. Početkom 2012. godine grupa objavljuje debi album "Anahronija" sa 12 pesama. Godinu dana kasnije izlazi i drugi, "Armija lavova", sa uspešnim singlovima "Letu će skoro kraj" i "Moja draga", na kojoj gostuje i Zoran Predin.

Sadašnja postava: Duško Cicvarić (gitara), Aleksandar Kovačević (vokal), Mihailo Majstorović (vokal), Zoran Đukić (bubanj), Radovan Cicvarić (gitara) i Velibor Gerzić (bas). 

Adrese:
youtube.com/LudezeneTV
reverbnation.com/ludezene
ludezene.bandcamp.com
facebook.com/ludezene
ludezene@gmail.com

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »