Zihernadla: Vlaški sira

11:09

 Potpuno razumem Indijce i njihovo obožavanje krava. Oni to ne razumeju. Oni obožavaju krave jer im je rečeno da ih obožavaju. Rečeno im je da ih obožavaju jer je nekada davno, jedan njihov predak iz reda Kaštrije spoznao vlaški sira. 

Sigurna sam da je vlaška magija nastala tako što je svemoćno znanje došlo u san jednome Vlahu onoga dana kada mu se prvi put krava otelila i ovca ojagnjila u isto vreme. Taj dan mora da je bio četvrtak iz nekog razloga. U san mu je došla slepa žena sva u žuto obučena, BMW-om serije 3. Znao je da je bila Vlajna zato što je vozila BMW serije 3, a i zato što je pričala vlaški. Rekla mu je tajni ritual koji mora da uradi sa mlekom novopečenih majki i kako je to jako bitno za budućnost njegove dece. Takođe mu je rekla da za to ne sme niko da zna ko se ne pozdravlja sa „Unjđeš“ i ne voli žuto. Sutradan je sve poslušao babu kako mu je rekla, samo što je napravio jedno sranje - zaboravio je da stavi mirođiju u sirište. Tu je baba popizdela jer mu je zapavo dala recept za najsavršeniji sira na svetu. Dobila je nervni slom i nakon 10 godina oporavka, pojavila se u san nekom čiči na Šar planini. Taj ništa nije zasrao. No, čovek koji jeste zasrao, svoj produkt poslao je familiji iz Boljevca. Nakon mesec dana kada je to stiglo, oni su otišli na Rtanj. Tu su sastali sa prijateljima zelene kože kako bi im prineli dar. Oni su svim Vlasima podarili moć magije ali im nisu dali moć letenja jer ipak nisu napravili najsavršeniji sir, on tek treba da se dogodi. 

Šteta je što niko nikad neće saznati kakve moći imaju ljudi sa Šar planine osim njih samih. Šta, vi nikad niste jeli sir na WC šolji?

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »