Poznati učesnici Frogville Festa u Žablju

20:51
Kako smo rasli iz festivalčića sa improvizovanom binom na prikolici u jedan, kako mi volimo da kažemo, ruralni fest sa urbanom produkcijom, tako je našline up postajao bogatiji. Mada u početku nismo ni pomišljali da ćemo posle samo par godina sarađivati sa imenima kao što su Who See, Atheist Rap, Bijesovi, Piknik, DJ Faxcool, Wolfram, Velar, itd. Jednostavno smo se prepuštali iz godine u godinu svakojakim rizicima koji ovaj posao nosi, pravili greške, grizli nokte i shvatili da nam se trud na kraju ipak isplati. Sad konstantno prebiramo po regionalnoj sceni ko bi kvalitetno mogao da doprinese tom našem programskom portfoliju, jer ova žurka koja slavi dobru muziku i početak leta prosto mora da gori i da raste…


Ove godine smo takođe temeljno prečešljali svakakve opcije dok nismo došli do one prave kombinacije izvođača koji će nam pomoći da valjano proslavimo ovu našu petogodišnjicu. Kakav god da je budžet, politika, i vremenska prognoza tog 18. juna, znamo da će ova imena da garantuju jedan zarazan celovečernji provod…

MUZIKA POLUDELIH

Ovi vrbaški hardcore veterani sa oi/punk korenima još od 1997. godine se nepokolebljivo drže svojih društveno angažovanih lirika i stavova. Prenose pozitivnu poruku, optimizam i jednu sirovu energiju koju malo ko ume da očuva sa tolikim stažom iza sebe. Sa sedam studijskih albuma : ‘Definicija bolesti’ (1997), ‘My Unity’ (2003), ‘Hardcore Force’ (2005), ‘The Beast Is Back’ (2009), ‘Ulice su mrtve’ (2012), ‘Brothers’ (2013) i poslednji ‘The Pride and the Glory’ (2015) — i dan danas pune klubove tokom svojih svirki i uopšte ne pokazuju naznake da će da prestanu sa svojim radom.

VIZELJ

Gde su mladi, tu i šala vrca, samo se ovi momci mnogo ozbiljno šale. Nick Cave bi bio ponosan na ovu trenutno srednjoškolsku bandu, jer neverovatno zrelu muziku prave za svoje godine i imaju petlje više nego pola muzičkih veterana današnjice. Ovaj trojac je nedavno izdao garažni blues-rock album ‘Naj Bolji’ (2016) koji je kreativan, buntovan, humorističan i nabijen energijom, tako da ih nemojte nipošto propustiti na ovogodišnjem izdanju Frogville Fest-a! Naša lična preporuka.

BDFUSE

Kakvu god muziku da slušate, ova žabaljska rapcore ekipa zaista poseduje neku ludačku energiju uživo na koju prosto morate fizički da reagujete nazad. Kao kad odete na The Prodigy, tako i BDFuse pravi tu zaraznu haotičnu atmosferu, samo što ova četvorka praši po bubnjevima i gitarama uz razarajuć vokal. Momci su nedavno snimili singl ‘World of Darkness’ u Mađarskoj i planiraju uskoro da ga izdaju zajedno sa spotom. S obzirom šta smo čuli na njihovom tizeru, najiskrenije jedva čekamo da čujemo na šta će to sve da liči i kako će da izbija iz zvučnika!

STEREO BANANA

Jug nam donosi sabove i puno gruva. Dvojac iz Niša su postali internet senzacija sa svojim urenbesnim spotovima i kvalitetnim pesmama koje jednostavno, kako satirično kažu, ‘zvuče catchy’. Ukusno kombinuju reggae, breakbeat, hip hop i funk, te su odlučili da se ne frljaju sa žanrovskim izrazima i jednostavno imenovali ceo svoj opus kung fuzija. Izdali su do sad dva albuma — ‘Šijemo Sambu’ (2013) i ‘Munje Nebjeske’ (2015) — i da se očigledno videti zašto vrlo uspešno osvajaju region sa njima.

ORTHODOX CELTS

Prvi headliner ovogodišnjeg Frogville Fest-a će sigurno uneti lavinu veselja tokom večeri. Pripremite se za plesanje, pevanje punim plućima i ispijanje piva, jer ne postoji nijedna druga prirodna reakcija uz irski folklor pomešan sa rock elementima. Osnovani 1992. godine, ovaj beogradski sastav može da se ponosi sa svim svojim albumima: ‘Orthodox Celts’ (1994), ‘The Celts Strike Again’ (1997), ‘Green Roses’ (1999), ‘Orthodox Celts — Re. + Bonus’ (2001), ‘A Moment Like The Longest Day’ (2002) i ‘One, Two… Five’ (2007) — koji su ih ovekovečili na regionalnoj sceni, dok njihov dugoočekivani novi album treba da izađe u septembru ove godine, 9 godina nakon poslednjeg zvaničnog studijskog stvaralaštva.

IRIE FM

Ovi roots/dub/reggae velikani mogu da se ponose sa svojom titulom jednog od najboljeg reggae benda u Evropi. Iz betonskog Beograda donose sa sobom novi zvučni talas koji ima misiju da rasprostrani pozitivnu energiju i svest. Ova kompaktna celina od osam predanih muzičara se oformila u početku novog milenijuma i kako su sazrevali, tako su njihovi roots/dub/reggae koreni sa mnogo jazz elemenata poprimili još soul, funk i disco senzibilitete. Debi album ‘Skills of the Youths’ (2011) im je doneo pregršt pohvala i priznanja, ali sa najnovijim singlovima ‘Kliziš’, ‘Svi’, ‘Samo Budi Tu’ i ‘Oda’, njihova popularnost je eksponencijalno porasla na regionalnoj sceni. Zato nam je iznimna čast da ih ugostimo kao druge headliner-e našeg festivala, jer ne vidimo razloga da bude ikako drugačije.

WACKO (MADRED) + DJ JANCHEZZ

Na kraju vam dovodimo jednog od dva člana raggamuffin’ grupe MadRed — beatbox guru kojem grmi iz grla dok rešeta baraže lirike abnormalnom brzinom. Prošle godine se iznenadno pojavio na bini da demonstrira svoje MC moći uz pratnju DJ Faxcool-a, a sad, zajedno sa DJ Janchezz, ovaj tandem će da priušti publici puno sabova, drum’n’bass-a i sve što treba za jedan savršen afterparty. Taman za one koje će imati još snage u nogama i volje za divljanjem, plesanjem i skakanjem posle cele žurke koje vam spremamo. Wha Gwaan!



Izvor: medium.com/@Frogville.Fest/line-up-2016
Event: www.facebook.com/events/
Fb page: www.facebook.com/FrogvilleFest

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »