HeadBang: Overena "devetka" jedinog srpskog metal vloga

00:01


Jedini metal vlog u Srbiji – HeadBang, lagano se bliži prvom dvocifrenom jubileju. Novu, devetu po redu epizodu, podelio bih na dva dela. Prvi deo je nešto što sam već viđao u početnim epizodama, a to je klasično predstavljanje bendova. Lično smatram da bi bilo mnogo zanimljivije za gledaoce (a i za celu emisiju) da se bendovi sami predstavljaju tako što će (kao i urednici ove emsije) uključiti skajp kameru ili kameru na telefonu, ili zamoliti nekog ortaka da ih snima... dok ne ispričaju celu priču. Posle je urednicima lagan posao da izvuku zanimljive detalje, umontiraju to sa njihovim reakcijama ili muzikom – potpuno nevažno.

Zašto ovo pričam? Pa kontam da je Žakiju i Bagziju preko glave da čitaju silne (često i nevažne) biografske podatke, kad mogu jednostavno da kažu gledaocima, "e, posetite www.facebook.com/StranicaNekogBenda i nađite sve što vas zanima". Smatram da bilo koji nekomercijalni rad na planu muzike ili bilo kog vida umetnosti, zavređuje apsolutnu podršku. Ali, ne podršku tipa "e, sjajno vi to radite, ajd u sledećoj epizodi pričajte NEŠTO o mom bendu", već aktivnu. Uzimanjem direktnog učešća, dabome.

Najsvetliji deo ove epizode je završni. Upravo on me je podstakao za predloge iznesene iznad. U centru pažnje bio je bend Nemesis i njihovo prvo predstavljanje sa spotom "Vengeance". Meni posebno interesantan deo jer sam imao čast da pre nekoliko dana uradim intervju sa curama iz Nemesis-a. U ovom segmentu emisije urađen je jedan "mini kolaž" kratkih priloga sa reakcijama na pomenutu spot i pesmu, kao i sam bend. Bilo je tu i pohvala, kritika, podrške... i lepog i malo manje lepog za čuti. Što se mene tiče, voleo bih da momci ovu rubriku ubuduće više forsiraju, jer je dinamična, zanimljiva i što je najvažnije – u njoj se čuje glas naroda. Pa makar to bili i prijatelji uredničkog dvojca. Možda za neke bendove neće biti prijatno da čuju pojedine komentare, ali, što bi se reklo – loš publicitet ne postoji. 
Dejvid



Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »