STVOR obnarodovao album prvenac i dva video spota

12:40

Beogradski groove metal bend Stvor upravo je objavio svoj self title debi album, na kompakt disku kao i na svim digitalnim platformama, za najstariju srpsku nezavisnu izdavačku kuću Take It Or Leave It Records.


Izdanje propraćeno, kao epitaf, prigodnim stihovima "... apstrakcija na kratko laže, realnost opet ubija me...“ nosi na sebi sedam premijernih pesama, koje stvaraju i kompletnu priču ovog prvog diskografskog pojavljivanja grupe. Tu su i dve bonus teme "Biser" i "Kurac" koje su, kao singlovi, već odranije poznate publici, no ovoga puta vam predstavljamo i njihove video premijere.


Za produkciju albuma zaslužan je Miloš Mihajlović, a čitav materijal snimljen je u studiju Blaze

Muzika koju Stvor svira je teško okarakterisati jednim definitivnim pravcem jer to članovi benda nisu želeli ni u samom startu. Osnova je metal i sve ostalo što dođe kao ideja je dozvoljeno i poželjno. Tekstovi su na srpskom i uglavnom se bave ličnim dramama i različitim oblicima deformacije samog društva i okruženja.

Audio linkovi albuma "Stvor":
Bend Stvor je nastao krajem 2013. godine, kao side project nekadašnjih članova benda Cannot koji je "stavljen na led" godinu dana pre toga zbog odlaska pevačice i ritam gitaristkinje Ane Đurović u Norvešku. Prva ideja je bila da Uroš (gitara), Aca (bas) i Voja (bubanj) pokrenu novi projekat sa novim pevačem/pevačicom, ali pošto pravog pevača/pevačicu nisu uspeli da nađu počinju sve češće da prave pesme u kojima je Voja pevao. Posle izvesnog vremena na bubnjevima se priključio Bane i Stvor je dobio svoju osnovnu formu. Usledilo je snimanje dva singla, jedan za drugim, za pesme "Kurac" i "Biser" čije video spotove vam premijerno predstavljamo. U tom periodu Stvor često održava koncerte u Beogradu ali i drugim mestima (Kraljevo, Valjevo, Novi Sad, Vršac...) kao i u Crnoj Gori na Metal Meeting festivalu u Podgorici i Nikšiću.
Bend ulazi u studio krajem 2015. godine i snima svoj prvi album koji sadrži 7 novih pesama plus dva singla objavljena samostalno ranije. Tada dolazi do dogovora sa Take It Or Leave It Records za fizičko i digitalno izdanje albuma.
Neposredno posle snimanja, Stvoru se priključuje novi bubanjr Ivan i bend nastavlja sa pripremama za promociju albuma i ostalih koncertnih aktivnosti ali uveliko priprema i nove pesme.
Postava:Vokal  Vojislav VišićGitara  Uroš ĐorđevićBas  Aleksandar DelićBubanj  Ivan Blagojević

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »