Nula, Rikošet i Black Smoke Train 29. aprila u Velikoj Plani

13:36

U petak, 29. aprila, u Velikoj Plani održaće se zajednička svirka bendova: Nula, Rikošet i Black Smoke Train. Adresa događaja je dobro poznati klub DRUM (Društvo razvoja umetnosti mladih), a početak programa je zakazan za 22 sata. Ulaz je simboličnih 150 dinara. 

Rikošet (stoner / progresiv rok) je grupa koja ima iza sebe brojne nastupe, čak i međunarodne. Radi se o tročlanom sastavu koji se pronalazi u progresivnom pravcu komponovanja sa žestokim zvukom hard-roka. Prvi album je snimiljen aprila 2013. godine i zove se ''Deset dinara pažnje u srebru'', a drugi album je snimljen maja 2015. nosi naziv ''Pravo na život''. Oba albuma su naknadno objavljena za Nocturne Media. Sastav čine Miloš Bjelobrk (gitara i vokal), Nenad Matekalo (bubanj i vokal) i Vukašin Davidović (bas gitara). Trenutno pripremaju materijal za novi album, a dan nakon svirke u Velikoj Plani sviraju u Zaječaru na Outhide festivalu.

Black Smoke Train (dum-rok) je mladi sastav iz Velike Plane, nastao krajem jula 2015. godine. Masni rifovi mračne energije i sirovog ritma uz žestoko pevanje oslikavaju njihov izraz. Aktivni su sa nastupima po Srbiji, a trenutno su na turneji sa drugarskim bendom Nula. Planiraju snimanje i realizaciju svog prvenca koji će za sve biti veliko i prijatno iznenađenje. Grupu čine Nikola (gitara i vokal), Ogi (bubanj) i Bogdan (bas gitara i vokal).

Nula (sladž metal) je bend nastao 2013. godine. Usled najrazličitijih muzičkih uticaja i sviračkih iskustava koje svaki od članova unosi u stvaranje autorskog materijala, bend razvija autentičan muzički izraz, koji poštovaoci nazivaju ''mermer metal''. Stilsko opredeljenje grupe su tekstovi na srpskom i beskompromisno robovanje gruvu. Temtatika tekstova ide od ličnih ka univerzalnim temama i pitanjima. Demo pod nazivom ''I'' snimljen je i maiksovan u proleće 2015. godine i izdat za Grim Reaper Records iz Stare Pazove. Bend čine: Miloš Milošević (vokal), Strahinja Knežević (gitara), Milan Vićić (gitara), Luka Piljak (bas gitara) i Milan Sarić (bubanj). Planovi za budućnost su uglavnom vezani za promociju snimka kroz što više nastupa, ali i pisanje i snimanje novih pesama: 


Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »