Dan zaljubljenih uz Pavel u Vintageu!

10:35
Ovu će nedjelju povodom Valentinova u Vintageu nakon nešto manje od godinu ponovo zasvirati Pavel! Tom prigodom predstavit će stvari s aktualnog albuma „I mi smo došli red“ koji je odlično prošao kod publike i kritičara, a tome svjedoče i visoke pozicije novih singlova benda na gotovo svim domaćim top ljestvicama. Budući da se radi o koncertu u nedjelju, svirka će započeti ranije nego što je to uobičajeno u Vintageu, točnije u 21:15. Karte u pretprodaji kojih nema još puno mogu se nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) po cijeni od 55 kn, dok će na ulazu ukoliko ih ostane cijena iznositi 70 kn.

Pavel je nastao 2007. godine, ispočetka planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, tada pjevača grupe Ramirez, s namjerom da se kroz alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično / kantautorskog izričaja. 

Kako su muzičari koji su počeli surađivati na prvom albumu uvelike doprinijeli konačnom zvuku, donesena je odluka da se Pavel javnosti predstavi kao bend, pa je te iste godine izdan i istoimeni album pod nazivom „Pavel“. Sadržavao je nekoliko singlova koji su imali zavidnu prođu kod publike i radijskih urednika, a naročito kad su u pitanju pjesme „Morska“ i duet „Ako si za, mogli bi jednom izaći“ na kojoj je sudjelovala Maja Posavec pjevačica grupe „Detour“. 

Godine 2012. izlazi drugi album grupe pod nazivom „Od prve zvijezde ravno“ koji je dobio gotovo jednoglasno izvrsne kritike svih važnijih tiskovina i internetskih portala, pet nominacija za diskografsku nagradu „Porin“, uključujući i nominaciju u kategoriji „Pjesma godine“ za singl „Zbog tebe“, koji singl je i do danas jedan od najvećih hitova benda. 

Naredne godine Pavel počinje s radom na trećem albumu, te je u prosincu iste godine kao najavni singl predstavljena pjesma „Čuvaj me“ na kojoj vokalne dužnosti preuzima Antonia Matković, nova članica benda. Pjesma je tjednima na čelu gotovo svih radijskih lista i redovno je u vrhu nacionalne liste najemitiranijih pjesama Instituta hrvatske glazbe, od čega i dva puta najemitiranija pjesma u Hrvatskoj i na dobrom je putu da postane najslušanija pjesma grupe, a i nominirana je za nagradu "Porin" 2014. u kategorijama: pjesma godine i najbolji aranžman, te je Aljoša Šerić za nju i osvojio "Porin" za najbolji aranžman. Čuvaj me je osvojila nagradu i kao najemitiranija pjesma Zagrebačkog festivala 2014. godine.

Pavel i zadnji album „I mi smo došli na red“ nominiran je u čak četiri kategorije za diskografsku nagradu „Porin" 2015. Između ostalog i u dvije najbitnije kategorije za album godine i za pjesmu godine, te za najbolji pop album godine.

Uz Aljošu Šerića, bend čine Antonia Matković Šerić (vokal), Jurica Hotko (klavir, klavijature), Saša Jungić (gitara), Jakov Kolega (bas gitara), Dean Melki (violina), Jerko Jurin (bubanj) i Stipe B. Mađor (truba).


Izvor i fotoSchmeck Daddy

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »