Četiri benda na četvrtom izdanju INTO THE PIT festa 19. februara u Nišu

17:21
I ove godine, sad već po četvrti put, Niš će biti domaćin jednodnevnog muzičkog festivala "Into the pit". Ovogodišnje izdanje zakazano je za 19. februar u klubu "Black Stage". Sviraće: No Way Back, Mud Factory, Streetcore Unity i T-Error. Karte se mogu kupiti na dan festivala na ulazu u klub po ceni od 200 dinara.



No Way Back je hardcore / metal sastav oformljen 1999. godine u Kruševcu. Tokom godina, bend je promenio dosta članova koji su zaslužni za autentičnost zvuka, kome je bend ostao dosledan do danas. Glavna inspiracija polazi od trenutne frustracije vezane za položaj čoveka u "modernom feudalizmu" i globalnoj eksploataciji. Disbalans emotivno-socijalne sigurnosti i manjak moralnosti su nepresušan izvor ideja koje prožimaju muziku i tekstove. Godine 2007. snimaju prvi singl "Eyesore" koji se pojavljuje na hardcore kompilaciji "Down for the core, part 6". Ujedno, za istoimenu pesmu urađen je i spot. Nakon duže pauze, 2012. ulaze u studio "Piranha" i snimaju prvi EP "Defence Mechanism"



Mud Factory je metal bend osnovan u Vranju krajem 2012. godine. Za kratko vreme bend ostvaruje niz zapaženih nastupa od kojih se izdvajaju drugo mesto na 34. "Požarevačkoj Gitarijadi", nastup na "Reload festivalu", "Balkan Streets festivalu" kao i osvojeno prvo mesto na 47. "Zaječarskoj Gitarijadi". Krajem juna 2013. godine snimljen je EP pod nazivom "Born For Doom", u produkciji studija "3x2". Uspeh se nastavlja i 2014. godine pobedom u Kragujevcu na "Wacken Metal Battle" takmičenju, i nastupom u super-finalu istoimenog takmičenja u Zadru. U aprilu 2015. god. Mud Factory izdaje EP pod nazivom "Project Extinction" za "Nocturne media".



Bend domaćin i jedni od organizatora festa. Nastali su početkom 2013. godine, imaju snimljen EP "Oldschool", a uveliko rade na novom EP-u, koji bi pod nazivom "Lawless" trebalo da se pojavi u što skorije vreme. Za sada, kao singlovi, izbačene su pesme: "Two dead boys" i "Tijana's law".




T-ERROR je hardcore bend iz Niša osnovan 1993. godine.  Diskografija:
- MC "Birth machine" (1995) 
- MC "Return from nowhere" (1998) 
- MC "Wordz of faith" (1999) 
- MC / CD "Here to stay" (2000) Error rec. 
- CD "E.P." (2002)

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »