Voodoo Healers i BillyClub sviraju u Svilajncu u okviru manifestacije "Rokenrolom do kulture"

20:04
U okviru svog projekta “Rokenrolom do kulture”, udruženje građana "Rođen negde dole" nastavlja seriju od četiri rok koncerta i četiri izložbe slika i fotografija, koji će biti na programu do kraja 2015. godine u Svilajnca. Posle fascinantnog nastupa metal-hc benda MUD iz Italije, uvežbanih domaćih rokera Silk Road, te izložbe crteža akademskog slikara Miloša Šebekovića iz Beograda, Svilajnčani će biti u prilici da prisustvuju novim rokenrol uzbuđenjima.

Prvo iznenađenje na programu je u četvrtak 26. novembra kada će u okviru svoje četvrte po redu turneje po Srbiji, u "Lobi baru" nastupiti britanski hardkor pank bend BillyClub. Lokalna podrška i ove noći biće domaći Silk Road. Zbog sutrašnjeg radnog dana, svirka kreće u 20 h, a ulaz je 200 dinara. Uporedo sa koncertom, svoju izložbu umetičkih slika na istom mestu imaće tri slobodna umetnika iz Petrovca na Mlavi: Milan Marković – koji povremeno slika i bavi se umetničkom fotografijom; Luka Glasnović – rok muzičar i tattoo majstor u pokušaju i Robert Shlakeski  fasader, a u slobodno vreme amaterski strip umetnik.


Treći nastavak manifestacije zakazan je za petak, 4. decembra. U okviru nove evropske turneje, Svilajnac će posetiti pank-rok desperadosi Voodoo Healers iz Soluna, kojima će ovo biti već treće gostovanje u ovom gradu. U poslednjih nekoliko godina sviraju po dve turneje godišnje i imali su preko 450 koncerata, kako na Balkanu, tako i u čitavoj Evropi. Zajedno sa njima sviraće i halucinantni trio iz Beograda White Rabbit Band, predvođeni srpskim Fredi Krugerom na bas gitari, harizmatičnim Draškom Nikodijevićem (Igra Staklenih Perli). U osamdesetim godinama prošlog veka bili su deo new wave rock scene u bivšoj Jugoslaviji. U periodu između 1983–1987 bend je ostvario preko sto "živih" nastupa širom zemlje. Godine 2013. svoju reinkarnaciju doživljava White Rabbit Band – Draško Drak Nikodijević okuplja novu ekipu muzičara, da bi uz mladog gitaristu Andriju Babovića i iskusnog bubnjara Borka Petrovića (jedno vreme svirao u Partibrejkersima) krenuo u novu avanturu šireći pank muziku svuda po Srbiji. Svirka počinje od 21 h. Ulaz je 200 dinara. Pokrovitelj cele manifestacije je SO Svilajnac.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »