Few Reasons Why – La Haine [recenzija]

09:47
Few Reasons Why – EP "La Haine"
Released 2015
Label: DIY
Genre: Hardcore
Review: Tihomir Škara
Few Reasons Why je beogradski HC sastav kojeg čine članovi mnogobrojnih beogradskih bendova. U pitanju je stara škola i starija ekipa, tako da nema sumnje u ono što rade. Prvi EP je izašao 2006, a drugi, pod nazivom „La Haine“ („odeća“ na rumunskom?!) pojavio se sredinom 2015. 

Četiri numere umerenog tempa, nose klasičan HC zvuk, s tim što je vokal malo više u crossover vodama. Rifovi su jednostavni, povremeno ulete u poneki šablon, ali to ne kvari utisak. Ne teže melodičnosti i preteškim kompozicijama, ali se povremeno javi koje osveženje u vidu harmoničnih delova. Iako voze mid-tempo, nema pauziranja ni prenemaganja, tako da je snaga stalno prisutna.

Klasična zamerka koju sam više od desetak puta izneo je nedostatak tekstova i propratnih informacija o izdanju, kao i o bendu, što u današnjem periodu tehnološkog razvoja vrlo kvari utisak o kompletnom izdanju, i tako dalje, već mnogo puta ponovljeno.

Kako god, izdanje je kratko ali oštro i ostavlja utisak, momci znaju kako se pravi dobra HC pesma, i to im odlično ide za rukom, ali ovaj promotivni deo je stavljen u zapećak, i to je ono što mi vrlo bode oči.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »