Zakazano održavanje manifestacije "Rokenrolom do kulture" u Svilajncu I 1. novembar 2015.

12:06

U okviru svog projekta ROKENROLOM DO KULTURE udruženje građana ROĐEN NEGDE DOLE započinje seriju od četiri rok koncerta i četiri izložbe slika i fotografija koji će biti na programu do kraja 2015. godine u Svilajncu, čiji su učesnici rokenrol grupe i likovni umetnici iz zemlje i inostranstva. Prvi koncert i prva izložba održaće se u nedelju 1. novembra. 

Udruženje građana ROĐEN NEGDE DOLE nastavlja dovođenje svetskih D.I.Y bendova u Svilajnac. Posle mnogih bendova iz raznih evropskih zemalja, koji su nastupali u našem gradu, Svilajnčani će imati zadovoljstvo da slušaju još jedan inostrani sastav koji nam ovog puta stiže iz Italije. Posle različitih muzičkih pravaca na red je došao bend koji praši metal/hard-kor i ujedno prvi bend sa Apeninskog poluostrva koji će posetiti naš grad. U okviru njihove evropske turneje 1. novembra u LOBI KLUBU sviraće MUD, lokalna podrška je SILK ROAD, a cena ulaza je 200 dinara. Uporedo sa koncertom, kao što smo i pomenuli, svoju izložbu umetmičkih slika imaće i mladi akademski slikar Miloš Šebeković iz Beograda. Otvaranje izložba je u 18 h, a koncert počinje od 20 h. Pokrovitelj ovog kulturnog dešavanja je SKUPŠTINA OPŠTINE SVILAJNAC.

Bend MUD nastao je 2004. godine, u pokrajini Abruco, Italija. Kritika i fanovi ih svrstavaju u najbolje Italijanske metal/hardkor grupe. Na njihovu muziku uticali su Slayer, Biohazard, Suicidal Tendencies... Kroz sastav je prošlo mnogo muzičara, a jedini član od osnivanja je pevač Mauro Garbati. Prvi demo snimaju 2006. godine. Od samog početka furaju mešavinu brzog cross-over/metala/hardcor-a. U januaru 2009. izdaju prvi ozbiljniji EP "Slow Degradation", na kome su se našle četiri pesme. Godine 2011. izlazi im prvi CD "Violence Against Violence", objavljen na nezavisnoj etikiti "Audiozero Records". Prošle godine izbacili su i drugi CD "FROM THE BOTTOM". U toku svog decenijskog postojanja odsvirali su preko dvesta svirki u Italiji i Evropi, uključujući brojne hardkor-metal festivale. Binu su delili sa mnogim bendovima: Raw Power, H2O, Rise Of, Discharge... 

Silk Road je rok bend sastavljen od iskusnih svilajnačkih muzičara. Na svojim nastupima sviraju, pored obrada pesama poznatih rok grupa, i svoje autorske pesme.

Miloš Šebeković rođen je 1980. god u Novom Pazaru. Diplomirao je i specijalizirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2010. član je ULUS-a u statusu samostalnog umetnika.
Uslovno određeno, motivsko ishodište rada Šebekovića jeste portret, ali samo jedna njegova dimenzija - lice. To je lice iz kog su ispražnjeni pogled i dah, koje je oljušteno od identiteta, lišeno ljudske subjektivnosti. Ono nije maska, već otisak, objektizovano lice. Šebeković smatra da umetnička kreacija isključuje vreme čime umetnik biva oslobođen ne samo individualnosti već i slabosti i najsnažnijeg oblika slabosti, smrti. Iako je u vremenu masovnih medija lice simbol identiteta, Šebeković ga je, kroz svoju zaokupljenost analizom likovnih elemenata i samopreispitivanja, krajnje depersonalzovao, demonstrirajući (nameravao on to ili ne) činjenicu da je slikarstvo profesija ličnog ubeđenja koja odoleva aktuelnim promenama. Voli arheološku umetnost, umetnost vezanu za magijske i religijske obrede. Oduvek je kroz svoj rad izražavao otpor prema izveštačenosti i lažnom moralu što i daje specifičan pečat njegovoj umetnosti i življenju...

SAMOSTALNE IZLOŽBE: 
• 2011. - Muzej “ Ras”, Novi Pazar;
• 2011. - Gradska galerija „ Mostovi Balkana“, Kragujevac; 
• 2011. - AKC Klupče, Zrenjanin;
• 2009. - Galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca, Beograd; 
• 2008. - Galerija Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, Beograd;


Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »