Izašao treći broj Distorzije Krika

13:42


Za tri godine, Andriana je napravila tri broja Distorzije Krika. Treći, najnoviji, izašao je ovog meseca i za sada je dostupan onaljn za "prelistavanje". 

Ovo anarho glasilo na prvi pogled specifično je po načinu izrade. Stare oldskul tehnike uklapanja odavno su potisnute pojavom računara i savremenih softverskih alata, čime je svima nama olakšano i ubrzano pravljenje fanzina. Međutim, Andriana se odlučila za taj teži pristup u izradi svog glasila. Crtanje, ručno pisanje, sečenje, lepljenje, bojenje, žvrljanje... To je verovatno i razlog zašto imamo samo jedan broj godišnje, jer je proces izrade strahovito naporan i dug. Ali, na kraju dobijamo finalni proizvod koji je unikat sam po sebi. Ovakve fanzine ne preporučujem da se čitaju onlajn, jer, bez listanja pravog papira, to nije taj doživljaj. Ne pada mi na pamet da prepričavam sadržaj... samo ću reći da ima dosta intervjua i kolažnih ilustracija. 

Pored muzičara, tu su i ljudi iz nekih drugih sfera umetnosti. Ukoliko ste zainteresovani, javite se urednici i naručite svoj "fizički" primerak, a klikom na naslovnu fotku možete pogledati digitalnu verziju celog broja na šezdeset osam strana.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »