Izašao je 86. broj fanzina OPREM DOBRO

18:47


Najdugovečniji fanzin sa ovih prostora se oglasio po 86. put. Oprem Dobro je zadržao istu koncepciju kao i na prethodnih desetak brojeva koje sam čitao. Što se tiče vizuelnog dela, Vasa nije izmišljao toplu vodu - jednostavan crno-beli dizajn, 32 strane, krupan ćirilični font... Sadržajno gledano, fanzin možemo podeliti u dva dela. U prvom smo navikli da čitamo tri intervjua, gde se kroz razgovor predstavljaju neafirmisani demo izvođači. U ovom broju razgovarano je sa bendovima Centralna Aktivnost, Replicunts i Das Ist Walter. Intervjui su opširni, pitanja precizna, sveobuhvatna i ne ponavljaju se kroz ova tri intervjua.
U drugom delu, najpre, imamo prikaz dva inostrana benda: Frau Blücher and the drünken horses iz Belgije i Voodoo Healers iz Grčke. Zatim slede kraće recenzije i preporuke aktuelnih muzičkih izdanja, na tri strane su zastupljeni poetski radovi, a tu je i prikaz zbirke pesama "Mirisna polja apsurda" od Gorana Begenišića. Tekst je pisao Ivan Glišić, još jedan doajen fanzinaštva u Srbiji. Nisu zaboravljeni ni drugi fanzini, jedna stranica je posvećena poslednjim brojevima Pobune i Principa. Broj 86. zatvaraju aforizmi sa bloga "Sreski špijun", koji su zaista kvalitetni, jedino mi se ne sviđa dizajn te strane, koja je sastavljena od "skrinšotova" sa bloga. Mada, verovatno je tako urađeno sa ciljem da bi se i blog reklamirao. Kad smo kod reklama, tu se Vasi ne može ništa zameriti. Kao i u svakom broju, i ovde je dosta adresa muzičkih portala, radio emisija, fanzina i časopisa, festivala, blogova itd.

Digitalno izdanje fanzina možete pročitati i besplatno preuzeti sa ovog linka. Ukoliko želite da se nađete u ovom fanzinu ili na bilo koji način pomognete u njegovoj izradi, kontaktirajte urednika putem facebook profila: https://www.facebook.com/vasa.radovanovic.



Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »