Filip Motovunski – Ten Years Making Beats

00:07

Filip Motovunski – "Ten Years Making Beats"
Released: 2016
Label: PDV Records
Genre / Style: Drum'n'bass / jungle
Review: Desya Lovorov


Ne znam šta drugo reći o čoveku koji je deset godina prisutan na sceni elektronske muzike bez zvaničnog izdanja, sem da je to isprva čudno, ali i dokaz da treba sazreti u muzičkom smislu, što je autor svakako postigao. Poznat u svom krugu delovanja (koji zadire izvan granica Balkana), Filip Motovunski je jedan od istaknutih producenata iz sfere elektronske muzike, prevashodno drum'n'bass-a, jungle-a, koji, ruku na srce, nisu nikada bili dovoljno pokriveni od strane producenata i DJ-a sa ovih prostora, sve do sada. Time je ovaj jubilej dvostruko snažniji. Inače je član je Kingstoned Soundsystema iz Zagreba i svetske Jungle/dnb etikete Junglexpeditions za koju je nedavno izdao "Ta Pa Tap" digitalni EP od 5 pesama. Prvi dugosvirajući album "Ten Years Making Beats" je inače podeljen na dva diska, od kojih svaki ima svoju posebnu draž, prvo zbog autorskog rada i remiksa drugih izvođača, koji su našli još davno put do slušalaštva.

Najavni singl "Shamboozzie" je dobio dobar odjek među ljubiteljima elektronskog zvuka u regionu, a na pomenutim diskovima se nalaze sveukupno impresivne 52 (!) numere, što je višečasovni razlog da se album zavrti na nekoj dobroj žurci. Jedina čudna stvar je to što je Filip tek nakon decenije rada izdao album-prvenac, ali, nema tu šta zameriti. 

Lično, nisam ljubitelj ovog žanra i lagao bih kada bih rekao da poznajem i tračak ove scene, ali to svakako ne menja utisak da je u ovo izdanje uloženo dosta truda. Bitovi, remiksi i sama produkcija (podrazumeva se) su na visokom nivou, nema preteranog iskakanja iz "šablona", sem u aspektu autentičnosti autorskog rada i promovisanja ovog zvuka široj publici. Ukoliko neko ima nedoumicu da li se neko može meriti sa svetskom produkcijom d'n'b-a, slobodno mu ukažite na Filipa – apsolutno se neće razočarati.




Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »