Preko 70 izvođača stiglo je na 14. Seasplash – najopušteniji festival u regiji!

17:20

Na pet pozornica raspoređenih na tvrđavi Punta Christo pored Pule, u četvrtak je krenulo 14. izdanje Seasplasha, najopuštenijeg festivalskog događanja u regiji. Više od 70 izvođača iz svijeta i regije stiglo je na ovo posebno izdanje festivala posvećeno soundsystem kulturi potekloj sa Jamajke čija popularnost stalno raste.

Deseci kilovata snage iz ručno rađenih zvučničkih kutija koje su stigle iz cijele Europe trest će tvrđavu sve do ponedjeljka ujutro. U kamp su pristigli ljubitelji reggaea, duba, drum'n'bassa, junglea, a upravo pored kampa, na BeachSplash pozornici do mora svaki dan program kreće u 13 sati. Tijekom dana krenule su i festivalske radionice na kojima posjetitelji mogu naučiti osnove DJ-inga, kako napraviti vlastiti soundsystem ili snimiti festivalski video

The Misty Morning na LiveSplash pozornici

Glavnom pozornicom u četvrtak i petak suvereno vladaju dva svjetski poznata soundsystema; francuski O.B.F Soundsystem te talijanski Warrior Charge. Upravo na toj pozornici u petak će nastupiti izraelski pionir bass glazbe Kalbata i Egoless, domaći priducent s uspješnom međunarodnom karijerom. U subotu na MainSplash stiže 16 kilovatni Abassi High Power, soundsystem projekt Neila Percha, osnivača Ziona Traina. Glavni gost festivala, kultni britanski radijski DJ, glazbenik i redatelj Don Letts nastupa u petak na plaži, a zatim u subotu na glavnoj pozornici. U svojoj dugoj karijeri Letts je snimio više od 400 video spotova, među kojima su najpoznatiji "Summer in Siam" za Pogues te "London Calling" za The Clash. S njim će publika moći razgovarati i njegove filmove pogledati u subotu na FilmSplash pozornici koja se ove godine odvija u suradnji s DORF-om, festivalom dokumentarnog rock filma.

10 soundsystema iz cijele Europe stiglo je na Seasplash festival

Vrhunac prvog festivalskog dana na LiveSplash pozornici bio je odličan koncert energičnog ABOP-a te talijanskog The Misty Morninga na LiveSplash pozornici, a na istom mjestu sljedećih dana publika će moći doživjeti live nastupe talijanskog Wicked Dub Division, bend u kojem sviraju i članovi legendarnih B.R. Stylersa, zatim Ariesa, poznatog britanskog reggae i jungle DJ i producenta te Edu Maajku. Na ElectroSplash pozornici svakako ne bi trebalo propustiti nastup Sevena, rastuće dubstep zvijezde.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »